Een groene stad zonder gif!

Hallo Alphenaren, Boskopers, Hazerswouders (Dorp en Rijndijk), Zwammerdammers, Benthuizenaren, Aarlanderveners, Koudekerkers en alle andere betrokken burgers,

De gemeente Alphen aan den Rijn is van plan de Japanse Duizendknoop te gaan bestrijden met glyfosaat en dat mag niet gebeuren! Waarom niet? Omdat glyfosaat een bestrijdingsmiddel is dat: onze grond (grondwater) vervuilt, hormoonverstoringen (onvruchtbaarheid) bij dieren veroorzaakt en waarschijnlijk kankerverwekkend is. Meer dan honderd recente publicaties tonen aan hoe giftig deze stof is. De gemeente wil glyfosaat te gebruiken bij Recreatiegebied Park Zegersloot en de geluidswal langs de N11, naast Burggooi/Kerk en Zanen, één van de grootste woonkernen met jonge gezinnen. Daarnaast breekt de gemeente nu met het voornemen om bestrijdingsmiddel/gif vrij te werken. 

Na het lezen van het artikel van Iris van de Kolk en de bronnen waar zij naar verwijst, ben ik ervan overtuigd dat wij hier niet mee akkoord kunnen gaan. Wat staat er op het spel? ONS leefgebied, de bescherming van planten en (huis)dieren en het doorgeven van een leefbare aarde aan onze kinderen en kleinkinderen. De gemeente geeft zelf toe (artikel Leidsch Dagblad van 12 juli jl.) dat het afgraven van de grond de voorkeur heeft boven het gebruik van het giftige glyfosaat. In Koudekerk gaan ze de afgraaf methode wel toepassen, maar in Alphen niet omdat het meer vierkante meters betreft en dan wordt het te duur. (!!!) Vind jij ook dat onze gezondheid zwaarder weegt? Onderteken dan de petitie!

Ik ben van plan om deze petitie bij de raadsvergadering van 12 oktober in te dienen. Als je daar bij wil zijn of op de hoogte gehouden wil worden van de stand van zaken, laat me dat dan weten via de contact button!

Op naar een gifvrije gemeente!
Liset van Kampen

Petitie gestart op 0000-00-00
U kunt deze petitie nog meer helpen!
De petities die gepromoot worden, staan bij elke petitie en meerdere pagina's duidelijk zichtbaar gepromoot (maximaal 3 petities per keer). Doordat onze website extreem drukke periodes heeft brengt u de petitie goed in beeld bij de tien duizenden bezoekers. Door het promoten kan de petitie vele extra handtekeningen krijgen.
Promotie Bestellen
veilig betalen via Mollie
Wij sturen u enkel een bevestiging, geen spam.
NIET verplicht, wij sturen indien u dit invult dit bericht aan de petitie beheerder door. Wij vermelden GEEN naam of email, wilt u dit wel delen, vermeld dit dan in het bericht!


Teken Deze Petitie!

17%
Handtekeningen: 255
Doel Handtekeningen: 1500
Deze Petitie Is Gestart Door:

Liset van Kampen

Stuur Een Email

Tekenen Promoten