Hulp voor pluimveehouders ivm fipronil.

Het eerste doel van deze petitie is dat pluimveehouders die fipronil in de stallen hebben financieel tegemoet gekomen worden door de regering. Naar ons idee laat de regering ze nu in de kou staan. De getroffen boeren kunnen in veel gevallen geestelijk en financieel bijna niet op de been blijven. Het gaat vaak om gezinsbedrijven die nu buiten hun schuld om kapot gemaakt worden.

 

Dit komt o.a. door alle extra werk en kosten. Zoals: schoonmaken van de stallen, het ruien of ruimen van de kippen, afvoeren van de eieren naar de Rendac voor veel geld en het afvoeren van de mest wat ook 3 keer zoveel kost. Daarnaast alle testen om te kijken of de stal en de eieren weer vrij van fipronil zijn, terwijl er al die tijd geen inkomen is. Bovendien kosten alle schoonmaakwerkzaamheden ontzettend veel tijd en mankracht.

 

Als tweede doel willen wij dat er een onderzoek gedaan wordt naar de rol van het NVWA en de Nederlandse regering in deze affaire. Naar ons idee staan de genomen maatregelen niet in verhouding tot het probleem. In andere EU-landen worden dezelfde eieren gekocht en gegeten. Bovendien wordt een zelfde EU-regel anders geïnterpreteerd en uitgevoerd in omliggende landen.

 

Met het overhandigen van deze petitie willen wij het maatschappelijke en politieke debat in gang zetten om gedupeerde pluimveehouders financiële en emotionele steun te kunnen bieden.

 

Graag uw hulp! 

 

Ik ben zelf dochter van een getroffen pluimveehouder en zie van dichtbij wat de gevolgen zijn!

 

Daarom deze petitie.

 

 

Teken Deze Petitie!

55%
Handtekeningen: 5475
Doel Handtekeningen: 10000
Deze Petitie Is Gestart Door:

Gea van Maanen

Stuur Een Email

Stem voor wijziging tbs-systeem! Voor Anne Faber..

3488 Handtekeningen

Hulp voor pluimveehouders ivm fipronil.

5475 Handtekeningen

Tekenen Promoten