Gent tegen lawaaihinder!

Ken je dat gevoel ’s morgens als je verschillende keren uit je nachtrust bent gehaald, terwijl het gedreun van bassen nog nagalmt in je vermoeide brein? Je humeur staat onder druk en je je presteert ondermaats…

 

Gent wordt steeds vaker geconfronteerd met lawaaioverlast: feestjes tot diep in de nacht, keiharde muziek, zingende, joelende en schreeuwende studenten… Niet leuk voor de omwonenden, zeker niet als die de volgende ochtend vroeg uit de veren moeten. Overdag vind je op straat dan weer een spoor van lege blikjes, halfvolle pakjes friet of braaksel. Vandalisme is geen uitzondering meer.

 

Een overmaat aan lawaai bezorgt je niet alleen ergernis en stress, maar is ook schadelijk voor je gezondheid. Kinderen krijgen slaap- en concentratieproblemen. Helaas hebben de lawaaimakers daar geen oren naar.

 

Dit prangende probleem wordt bovendien aangescherpt doordat ééngezinswoningen

– bestemd voor gezinnen, zoals het woord duidelijk aangeeft! – soms omgebouwd worden tot “studentenkoten”, tegen de bouwvergunning in.

 

Wij verwachten van het stadsbestuur dat het – naast een grootschalige sensibiliseringscampagne – dringend een aantal bijkomende maatregelen neemt om de lawaaioverlast beter en strenger aan te pakken en misbruiken te voorkomen.

 

Graag krijgen wij hierbij uw steun, waarvoor dank.

Teken Deze Petitie!

83%
Handtekeningen: 207
Doel Handtekeningen: 250
Deze Petitie Is Gestart Door:

Daniël

Stuur Een Email

1

USCKO

50934 Handtekeningen

Jeruzalem is en blijft hoofdstad van Israël!

2019 Handtekeningen

Stop de bouw van windmolens op land

2126 Handtekeningen

Tekenen Promoten