Ford: kom gedupeerde camperaars tegemoet!

Op dit moment zijn 85 gevallen gemeld van camperaars die te maken hebben gekregen met een opgeblazen Ford-motor van het type 2.2 TDCi, van de bouwjaren 2006 tot en met 2010. Dit aantal loopt nog altijd op. De schade is dusdanig, dat het complete motorblok moet worden vervangen, wat rond de 8.500 euro kost. Daarmee is de schade opgelopen tot bijna driekwart miljoen euro. Het euvel doet zich zo frequent voor, dat vele honderden andere camperaars met een camper met een motor van dit type niet meer met een vertrouwd gevoel op reis durven.

 

Lees verder onder de advertentie

Even de feiten op een rij:

- De schade doet zich voor bij relatief lage kilometerstanden, vanaf 30.000 en veelal onder de 100.000 kilometer.

- Camperaars zijn over het algemeen zeer zuinig op hun dure bezit en verwachten dat de motor bij normaal gebruik vele jaren probleemloos mee kan gaan.

- Er zijn geen gevallen gemeld van dergelijke schades bij motoren van andere types, bouwjaren en merken, het gaat uitsluitend om de 2.2 TDCi van Ford uit de genoemde periode.

 

Het is volkomen helder dat er een probleem is met deze motor. Desondanks stelt Ford Nederland zich op het standpunt dat de problemen te wijten zijn aan de gebruiker. Slechts mondjesmaat is Ford een zeer beperkt aantal gedupeerden enigszins tegemoet gekomen.

 

Dit is volstrekt onaanvaardbaar, vindt de NKC, Europa’s grootste camperclub, de belangenbehartiger van camperaars. Mensen hebben een camper op basis van Ford gekocht omdat ze vertrouwen hebben in dit merk. Onbegrijpelijk dat Ford de andere kant opkijkt nu dit vertrouwen zo zwaar op de proef wordt gesteld. Beloftes over maatregelen om het vertrouwen te herstellen zijn tot op heden niet nagekomen.

 

Hierbij doet de NKC namens de gedupeerden een zeer dringend beroep op Ford om alsnog met een oplossing te komen:

- Geef camperaars de garantie dat zij zonder zorgen met hun Ford op pad kunnen.

- Kom hen tegemoet in het geval het onverhoopt toch misgaat met de motor.

 

Via deze petitie willen we zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen en deze 25 juli aan Ford Nederland overhandigen. Geef een signaal af en teken deze petitie.

 

Petitie beëindigd

732 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Lisette

Stuur Een Email

NKC

STOP HET FOKVERBOD OP SPHYNXEN

2283 Handtekeningen

Verkeerstuin Utrecht ook in 2025 in beweging !!

158 Handtekeningen

Geen Grote Evenementen in Park Oudegein!

3272 Handtekeningen

Tekenen Promoten