Een groene stad zonder gif!

Hallo Alphenaren, Boskopers, Hazerswouders (Dorp en Rijndijk), Zwammerdammers, Benthuizenaren, Aarlanderveners, Koudekerkers en alle andere betrokken burgers,

De gemeente Alphen aan den Rijn is van plan de Japanse Duizendknoop te gaan bestrijden met glyfosaat en dat mag niet gebeuren! Waarom niet? Omdat glyfosaat een bestrijdingsmiddel is dat: onze grond (grondwater) vervuilt, hormoonverstoringen (onvruchtbaarheid) bij dieren veroorzaakt en waarschijnlijk kankerverwekkend is. Meer dan honderd recente publicaties tonen aan hoe giftig deze stof is. De gemeente wil glyfosaat te gebruiken bij Recreatiegebied Park Zegersloot en de geluidswal langs de N11, naast Burggooi/Kerk en Zanen, één van de grootste woonkernen met jonge gezinnen. Daarnaast breekt de gemeente nu met het voornemen om bestrijdingsmiddel/gif vrij te werken. 

Na het lezen van het artikel van Iris van de Kolk en de bronnen waar zij naar verwijst, ben ik ervan overtuigd dat wij hier niet mee akkoord kunnen gaan. Wat staat er op het spel? ONS leefgebied, de bescherming van planten en (huis)dieren en het doorgeven van een leefbare aarde aan onze kinderen en kleinkinderen. De gemeente geeft zelf toe (artikel Leidsch Dagblad van 12 juli jl.) dat het afgraven van de grond de voorkeur heeft boven het gebruik van het giftige glyfosaat. In Koudekerk gaan ze de afgraaf methode wel toepassen, maar in Alphen niet omdat het meer vierkante meters betreft en dan wordt het te duur. (!!!) Vind jij ook dat onze gezondheid zwaarder weegt? Onderteken dan de petitie!

Ik ben van plan om deze petitie bij de raadsvergadering van 12 oktober in te dienen. Als je daar bij wil zijn of op de hoogte gehouden wil worden van de stand van zaken, laat me dat dan weten via de contact button!

Op naar een gifvrije gemeente!
Liset van Kampen

Lees verder onder de advertentie

Petitie beëindigd

267 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Liset van Kampen

Stuur Een Email

Dierenopvang in Rotterdam moet terug!

1559 Handtekeningen

STOP DE WANTOESTANDEN, VERSPILLING & ARROGANTIE!

485 Handtekeningen

Wij eisen een eerlijk proces voor baco

40209 Handtekeningen

Tekenen Promoten