Maatregelen om een einde te maken aan stalbranden

Op 4 juli werd de motie Ouwehand/Graus 34725-XIII nr.18 weggestemd door CDA, SGP, CU, D66 en VVD. Deze motie moest een einde maken aan het grote aantal onnodige (mega) stalbranden die jaarlijks gemiddeld meer dan 100.000 dieren het leven kost. Deze stallen zijn onveilig omdat er geen verplichting is om ze brandveilig te bouwen. Doel van dit burgerinitiatief is om minimale bouweisen te verplichten ten aanzien van gebruik brandveiligheidsmaterialen, brandvertragendematerialen, vluchtwegen voor mens en dier, brandpreventie en brandbestrijdingssystemen en compartimenten die overslaan van brand voorkomen. Dit burgerinitiatief is bedoeld om deze motie opnieuw op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen en de 13 partijen bewegen om in meerderheid voor te stemmen zodat we gruwelijke beelden zoals in Heeswijk Dinther 6 juli; 4.000 varkens en biggen levend verbrand of gestikt, Nederweert 15 juli; 76.000 kippen levend verbrand of gestikt, Joure 19 juli; 30 koeien levend verbrand of gestikt en Erichem 27 juli; 24.000 varkens en biggen levend verbrand of gestikt, 14 augustus; Agelo 11.000 varkens levend verbrand of gestikt, 16 augustus; Swifterband 40.000 kippen levend verbrand of gestikt. Ruim 165.000 dieren in 2 maanden tijd bij 6 megastalbranden. Het is onacceptabel dat we zoveel dieren laten lijden en dood gaan terwijl er geen enkele reden is om niet een aantal brandveiligheidsvoorzieningen verplicht te laten installeren als onderdeel van het bouwbestek van elke nieuwe en bestaande (mega) stal.

 

Lees verder onder de advertentie

U bepaalt of we dit dierenleed nog langer toestaan, niets doen is geen optie! Doel van dit burgerinitiatief is deze motie opnieuw op de politieke agenda van de Tweede Kamer te zetten, hiervoor zijn meer gegevens nodig dan gebruikelijk en minimaal 40.000 handtekeningen. Wees de democratische stem van deze onnodig gestorven dieren!

 

Dieren zijn geen producten. Laat geen megastal of dierenbeul ontkomen aan onze gerechtigheid en de waarheid. Dieren hebben een stem, Als je hun lijden negeert, zal ik je eraan herinneren, Als je ze niet begrijpt, zal ik hun boodschap vertalen, Als je ze niet kunt horen of wilt horen, zal ik hun boodschap laten horen, U kunt de gedupeerde dieren doodzwijgen, maar U kunt mij niet het zwijgen opleggen zolang ik leef!

Petitie beëindigd

4194 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

John Verbiest

Stuur Een Email

Nederlands onderwijs gender neutraal maken

26 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

125791 Handtekeningen

GEMEENTE DEN HAAG, RED ADO EN VERKOOP HET STADION!

4717 Handtekeningen

Tekenen Promoten