Honden moeten los op de glooiing kunnen wandelen

Op de voor hondeneigenaren meest veilige locatie om met de hond een wandeling te maken wanneer wij geen strand tot onze beschikking hebben door vloed of het strandseizoen, de glooiing onder de boulevards, is de gemeente vanaf heden een ieder gaan beboeten die daar zijn hond los laat rennen en spelen. 

 

Lees verder onder de advertentie

Er is niets lekkerder als wij het strand door hoge vloed moeten missen om heerlijk nog even onze hond zijn energie kwijt te kunnen laten raken. De glooiing is perfect voor ons hondeneigenaren daar het een veilige en zeer overzichtelijke locatie is. Het is bovenalles sowieso de meest uitgelezen locatie waar onze hond ook niemand tot last kan zijn. 

 

Tot dusver zijn er ook nog nooit gevaarlijke incidenten geweest of onhoudbare situaties die enig dier of mens beschadigd heeft in die tientallen jaren dat de gemeente en handhaving daar ernstig afwezig was.

 

Er is geen autoverkeer, fietsverkeer is sporadisch en badgasten zijn er hoogstens drie maanden per jaar, naar gelang onze zomer duurt dan.

En daarbij is de glooiing voor ons ook de enige mogelijkheid nog rondom het centrum van Vlissingen waar een hond vrij kan spelen en eindeloos lang kan rennen.

 

De gemeente is er verre van in geslaagd om ons hondeneigenaren eenzelfde gebied te bieden in dezelfde omgeving. Het enige waar de gemeente dan wel in slaagt is te eisen dat elke hond aangelijnd moet zijn, ten alle tijde en overal. Terwijl incidenten juist gebeuren wanneer honden nooit los kunnen. Hierdoor raken zij namelijk ernstig gefrustreerd omdat zij nooit hun energie kwijt kunnen en zij hierdoor geen sociaal contact ervaren. Dat alleen al kan ervoor zorgen dat honden overlast gaan geven in hun buiten omgeving maar ook in hun eigen huisomgeving. Wat uiteindelijk dan weer voor geluidsoverlast zorgt in een woonwijk. En ik neem aan dat niemand dat graag wilt. 

 

Dus in het kort: Hef het verbod op en geef ons, de hondeneigenaren en onze honden, alle ruimte en de vrijheid om op de glooiing los te mogen wandelen .

Petitie beëindigd

152 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Thom

Stuur Een Email

VEGA Vlissingen

Hou het cultuuraanbod op het Domplein!

1093 Handtekeningen

2 uur gratis parkeren in Centrum Geleen

3216 Handtekeningen

Tekenen Promoten