Verruiming in de uitgaanscultuur van Breda

Breda kan geen evenementenstad zijn zonder clubcultuur. Meer ruimte vanuit de gemeente kan dit laten groeien. Teken voor een bruisender uitgaansleven!

 

Lees verder onder de advertentie

De parel van het zuiden is een heerlijke stad om te wonen en daar zijn we met zijn allen dan ook behoorlijk trots op. Echter missen we verruiming in de uitgaanscultuur. Verruiming in de zin van creativiteit, kunst/cultuur en muzikaliteit. Denk hierbij aan latere openingstijden, locaties met diepgang en beleving, clubs van deze tijd, etc.

 

Door het krappe beleid kunnen we amper verrast en ondergedompeld worden op plekken die hier alle ruimte toe geven. Hartje Breda bestaat veelal (op enkele uitzonderingen nagelaten) uit kroegen waar de mixdrankacties je om de oren vliegen en hitjes van Lil Kleine, Broederliefde en Rihanna de revue passeren. Niet van deze tijd en in omliggende steden zien we het nachtleven juist wel opbloeien. Daarom dat wij naar de raad willen stappen in de hoop verandering hier in te kunnen brengen.

 

DIT KAN AL MET 50 HANDTEKENINGEN! (maar eigenlijk willen we er gewoon 1000:))

Hier opgesomd om welke knelpunten en mogelijkheden het draait:

 

- Een variatie van verschillende soorten muziek is niet mogelijk omdat hier simpelweg geen plekken voor zijn. Zo zijn kroegen hier niet mee bezig en zijn locaties als bijvoorbeeld de Graanbeurs te groot omdat deze enkel bereik heeft in Breda. Simpelweg omdat mensen hier niet kunnen komen (nachtnet, onderstaand). 

 

- Aansluitend komt dit overeen met alle initiatieven die al jarenlang proberen concepten toe te voegen aan de stad. Houdbaarheid hiervan is over het algemeen een lastige opgave. De gemeente heeft enkel oog voor de grote evenementen die onze stad aanbiedt. Door ruimte te geven aan deze groep zal het uitgaansaanbod meer variatie krijgen. Juist alle kleine uitspattingen kunnen samen iets moois opbouwen!

 

- Dit sluit ook weer aan op het puntje sluitingstijden. Er zijn al vele evenementen/avonden georganiseerd door organisaties die nationale allure vergaarde. Echter is er niet de mogelijkheid om kansen als deze te benutten. Er is geen nachtnet waardoor het openbaar vervoer niet aantrekkelijk is voor mensen buiten Breda. Verruiming voor sommige evenementen tot 06:00 zouden hier de oplossing voor bieden. Het zorgt er niet alleen voor dat er een nieuwe doelgroep aangetrokken kan worden, maar ook dat de Bredanaar niet het gevoel heeft dat zij altijd de doelgroep is. Dit geeft een gevoel van overkill.

 

- Ondanks dat Breda geen Universiteit heeft beschikt de stad wel over grote hogescholen als Avans en de NHTV, die aansluitende opleidingen hebben zoals Leisure Management en het St. Joost. Opleidingen die zeker gerelateerd zijn aan deze sector maar vrij weinig ruimte krijgen in Breda om hier in te etaleren. Bovendien zijn studenten die aan deze scholen studeren breder georiënteerd als het gaat om vrijetijdsbesteding en is het aanbod in Breda voor hen vrij schaars.

 

Kortom, we zijn toe aan een bruisende impuls. Een levendiger uitgaansleven, creatieve broedplaatsen en muzikale variatie die ons Bredanaars een verademing zal bezorgen en de stad enkel mooier zal maken. Ook voor niet-Bredanaars een mooi argument om de parel van het zuiden te bezoeken. Jouw handtekening zal hier aan bijdragen en wie weet dat we met zijn allen voor mooie veranderingen kunnen zorgen!

 

Dikke thanks!

 

Local Motion

Billy Zomerdijk, Mauro Boer, Maarten Lammertink, Yorick Knijff

 

Petitie beëindigd

1694 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Yorick Knijff

Stuur Een Email

GEEN "KNIP" KANAALWEG HEILOO

962 Handtekeningen

Gelijke rechten voor iedereen/Equal rights for all

119 Handtekeningen

Hervat multiple entry visa familieleden Rusland

1656 Handtekeningen

Tekenen Promoten