Maak behandeling met bacteriofagen snel mogelijk!

Komt u hier naar aanleiding van het AVROTROS Radar programma? Klik dan hier om de petitie te bezoeken.

 

Lees verder onder de advertentie

Heel veel bacteriën raken versneld resistent tegen antibiotica. De wereldgezondheidsorganisatie heeft het als opdracht uitgedragen, met een oplossing te komen. Echter nieuwe antibiotica ontwikkelen, waartegen bacteriën niet resistent zijn, is duur en zeer tijdrovend.

De oplossing in dezen is te vinden in het oosten, namelijk in Rusland en met name Georgië wordt al decenia succesvol gebruik gemaakt van de zogenaamde bacteriofaag therapie. In het kort uitgelegd, komt het hierop neer: "fagen" zijn virussen, die bacteriën belagen en uitschakelen. Zo is er in Georgië een gespecialiseerd instituut dat een "fagenbibliotheek" heeft voor bestrijding van bijna elk denkbare bacterie.

Dus deze petitie roept het nieuwe kabinet Rutte III op, vaart te maken met de implementatie van fagentherapie in Nederland. Zij kan bijvoorbeeld het RIVM hiertoe opdracht geven. Dit is echt noodzakelijk, want inmiddels sterven er wereldwijd en dus ook in Nederland mensen aan het gevolg dat bacteriën resistent zijn geworden voor antibiotica. Doe mee en zet die logge machine die zich overheid noemt, mee in beweging. Teken deze petitie snel en zorg daarmee, dat er mensen- en ook dierenlevens gered worden.

Deze Petitie Is Gestart Door:

Robin Teunissen

Stuur Een Email

Chinees Spaarndam moet blijven!

1019 Handtekeningen

RED DE GROENE ENTREE VAN OUDERKERK AAN DE AMSTEL!

535 Handtekeningen

Tekenen Promoten