Start Toepassing Bacteriofagen

Er komen steeds meer bacteriën waarbij onze huidige antibiotica niet meer goed werkt; resistente bacteriën. Simpele infecties waar we allemaal wel eens mee te maken hebben, zoals een blaasontsteking, kunnen met zo’n resistente bacterie ineens heel gevaarlijk worden. Artsen zijn namelijk op dit moment machteloos als er een bacterie is waarop antibiotica geen effect meer hebben. Omdat er geen nieuwe antibiotica meer zijn, en meer en meer bacteriën resistent worden, is het enorm belangrijk om kansrijke alternatieven voor antibiotica te onderzoeken.

 

Lees verder onder de advertentie

Bacteriofagen (Grieks voor ‘bacterie eters’) lijken een veelbelovend, natuurlijk, en veilig alternatief te zijn. Deze fagen zijn de natuurlijke vijand van de bacterie. Ze kunnen gericht worden ingezet om de schadelijke en antibioticaresistente bacterie te doden. Een methode die al jaren met succes in Oostblok landen wordt toegepast. Omdat Europa hier nog niet zo bekend mee is, is het op dit moment nog verboden om fagen in Nederland toe te passen. Maar nu onze Westerse antibiotica de strijd met de bacterie dreigen te verliezen, en veel patiënten besmet zijn met multiresistente bacteriën, is het hoogste tijd om deze methode voor Nederland toegankelijk te maken!

 

Daarom verzoeken wij het Ministerie van Volksgezondheid om, onder goed gedocumenteerde voorwaarden, onderzoek met bacteriofagen, ter behandeling van patiënten voor wie antibiotica geen oplossing meer bieden, toe te staan.

Petitie beëindigd

40386 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Joris Krijger

Stuur Een Email

Tekenen Promoten