Doorgaand landbouwverkeer ook over N207!

Wij pleiten voor het weren van het doorgaande landbouwverkeer uit ons dorp.

 

Lees verder onder de advertentie

Dagelijks rijden er veel grote (zware) landbouwvoertuigen (soms op hoge snelheid) door ons dorp, bij gebrek aan een doorgaande route tussen Rijnsaterwoude en de Haarlemmermeerpolder. Dit levert veel onveilige situaties op voor fietsers (schooljeugd!) en voetgangers, maar ook schade aan de aanliggende huizen.

 

Wij zijn een groep bewoners aan de Willem van der Veldenweg en actief betrokken bij de ingrijpende renovatie van de dijk en herinrichting van ‘onze’ weg die in de loop van 2018 zal starten. Wij vinden dat dit DE kans is om aan deze situatie een eind te maken. En niet alleen voor ons, maar voor een groot deel van Leimuiden: Vriezenweg, Willem van der Veldenweg, Molenpad, Dorpsstraat, Kloofpad, Tuinderij en Dr. Stapenséastraat.

 

Voor het doorgaande landbouwverkeer is momenteel een parallelweg gepland langs de N207 vanaf Alphen richting Leimuiden. Deze parallelweg stopt echter bij de rotonde naar de Vriezenweg. Het landbouwverkeer moet zich vervolgens maar door ons dorp slingeren om daarna bij de grote kruising weer op de N207 uit te komen… Een onhoudbare situatie voor álle betrokkenen: bewoners en ondernemers.

 

Let wel: wij zijn niet tegen het landbouwverkeer. Dat hoort nou eenmaal in deze mooie landelijke omgeving. Maar wel tegen het doorgaande landbouwverkeer, dat zelf én voor ons veel beter af is met een doorgaande route langs de N207.

 

De parallelweg vanuit Alphen aan den Rijn tot aan het kruispunt in Leimuiden moet daarom worden doorgetrokken. Wij beseffen dat dit niet op korte termijn kan worden gerealiseerd. Dus moet het doorgaande landbouwverkeer tot die tijd gebruik kunnen maken van de busbanen, die langs de N207 worden aangelegd.

 

Vindt u dit ook?

 

Door uw – digitale – handtekening te zetten, deelt u dit standpunt en hoe meer handtekeningen, des te krachtiger ons pleidooi en des te groter de kans dat men ons ‘hoort’.

 

Deze handtekening kunt u plaatsen via petitie24.nl/s1302

 

 

Wij verzamelen de handtekeningen en zullen ze aan B&W en de raad van de gemeente Kaag en Braassem en aan de verantwoordelijk gedeputeerde van Zuid-Holland overhandigen.

 

Heeft u vragen of wilt u liever op papier tekenen? Dan kunt u mailen naar

n207leimuiden@gmail.com

 

Met vriendelijke groet,

Bewoners W. v/d Veldenweg; Grietje van Dijk, Annemarie van der Veen, Reinier Besemer

 

 

PS wilt u de petitie delen via facebook: plaats dan de link op uw pagina: petitie24.nl/s1302

 

Petitie beëindigd

520 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Grietje van Dijk, Annemarie van der Veen, Reinier Besemer

Stuur Een Email

Tekenen Promoten