Dolhuysbrug? Nee!

De petitie is 25 januari 2018 om 13.30 uur gesloten en die dag aangeboden aan burgermeester en wethouder van de gemeente Haarlem. Bedankt voor uw steun. De strijd gaat nog door. U kunt ons volgen via:

 

Lees verder onder de advertentie

facebook.com/eenbrugteverhaarlem

www.eenbrugteverhaarlem.nl

https://twitter.com/BrugteverH

https://www.youtube.com/user/brugteverhaarlem

 

 

BEHOUD DE BOLWERKEN, ZEG NEE TEGEN DE DOLHUYSBRUG!

 

(Wil je met je telefoon meteen de petitie tekenen? Scroll dan helemaal naar beneden)

 

De gemeente Haarlem wil de fietsverbinding van Haarlem-Noord naar -Zuid verbeteren. Dat vinden wij een uitstekend idee, maar de aanleg van een metersbreed fietspad en nog een brug dwars door de historische Bolwerken heen, vinden wij een heel slecht plan. Het betekent een ernstige aantasting van een monumentaal stadsgezicht en waarschijnlijk het kappen van een aantal grote (monumentale) bomen. Totale kosten van de brug: ruim 2,2 miljoen euro gemeenschapsgeld.

 

Argumenten tegen de brug

Waarom wil de gemeente Haarlem dit? De route wordt veiliger, zeggen ze, en de fietsknelpunten achter het station verdwijnen. Klopt dit? NEE! Want:

 

  • De route wordt juist onveiliger. De smalle Kennemerstraat wordt een fietsstraat waar fietsers (en dat zijn er zo’n 1.000 per uur in de spits) in twee richtingen doorheen mogen, maar ook auto’s. Dit past niet en gaat tot gevaarlijke situaties leiden. Ook zijn er op de route een paar onoverzichtelijke kruisingen van fiets- en autoverkeer (zoals de kruising met de Schotersingel), dan wel fietsverkeer en voetgangers (het recreatieve gebied rondom museum Het Dolhuys).
  • De fietsknelpunten achter het station worden met de komst van de brug niet opgelost, maar enkel verplaatst. Het is in de spits inderdaad druk met fietsers rondom het station, maar daar gaat een brug geen verandering in brengen.

 

De route door de monumentale Bolwerken is zo’n 100 meter korter. Zonder obstakels (passerende auto’s) in de Kennemerstraat, levert dat fietsers zo’n 15 tot 20 seconden tijdwinst op. Maar is dát ruim 2,2 miljoen euro voor de aanleg van een brug waard? Is dát de vernietiging van een historisch stuk Haarlem waard, een groene oase van rust voor veel Haarlemmers? En is dát het leven van (monumentale) bomen waard, waar we er in de Haarlemse binnenstad al zo weinig van hebben?

 

Dolhuysbrug definitief van de agenda

Het dossier Dolhuysbrug stamt al uit 2000, had steeds onvoldoende draagvlak, maar wordt iedere keer weer uit de kast gehaald. Actiegroep Een brug te ver Haarlem wil dat de Dolhuysbrug nu eindelijk eens definitief van de agenda verdwijnt. Teken daarom deze petitie, zodat we de gemeenteraad kunnen overtuigen dat die ruim 2 miljoen euro beter besteed kan worden aan het verbeteren van de huidige fietspaden achter het station. En waarschijnlijk blijft er dan nog geld over voor zaken waar de Haarlemmers echt wat aan hebben.

 

DE DOLHUYSBRUG KOST MILJOENEN, VERNIETIGT MONUMENTAAL GROEN EN LOST NIETS OP!

 

Heb je vragen of opmeringen over de Dolhuysbrug of wil je onze actie actief steunen? We staan je graag te woord!Je kunt ons bereiken via Facebook: facebook.com/eenbrugteverhaarlem

 

www.eenbrugteverhaarlem.nl

Petitie beëindigd

2055 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Judith Vocking Actiegroep Een brug te ver Haarlem

Stuur Een Email

Hou het licht aan in

2023 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126825 Handtekeningen

Het zwembad van de Wissel moet blijven!

1035 Handtekeningen

Tekenen Promoten