De kinderen verdienen een beter schoolplein!

De kinderen verdienen een beter schoolplein: Weg met de bult en de heuvel!!

 

Lees verder onder de advertentie

Uitleg bezwaar:

Al sinds de opening van onze nieuwe school is de ‘groene’ bult in het midden van het schoolplein en de heuvel aan de zijkant, een doorn in het oog van leerkrachten, leerlingen en vele ouders.

 

Onveilig, onhygiënisch, beperkte speelruimte

Het schoolplein van Basisschool de Fontein is al relatief klein voor het aantal kinderen de groepen 3 t/m 8.  Dat in het midden van het schoolplein een ‘groene’ bult en aan de zijkant een heuvel is geplaatst, geeft de kinderen zeer beperkte speelruimte. Van de nieuwe Brede School heeft De Fontein het grootste aantal leerlingen maar het kleinste schoolplein.

De bult en heuvel dienen ‘groen’ te zijn volgens het originele plan, maar zijn eigenlijk het  hele jaar door ‘modderpoelen’.  De kinderen rennen over de bult en heuvel met als gevolg: vieze kleding, vieze schoenen, valpartijen. De trappen en hal van de school zijn doorlopend vies en glad, met alle risico’s van dien. Het is al meerdere keren voorgekomen dat leerlingen en ouders van de trap af glijden door de modder. Daarbij wordt de heuvel dagelijks gebruikt als hondenuitlaatplaats, hetgeen erg onhygiënisch is.

 

Eisen:

Wij willen dat de bult in het midden van het schoolplein en de groene heuvel worden verwijderd. Hierdoor ontstaat er meer speelruimte voor de kinderen, wordt het aangezicht van het schoolplein sterk verbeterd en blijft het schoolplein en het interieur van de school schoon en daardoor veiliger. In plaats van de groene heuvel zou een laag hegje of hekje kunnen worden geplaatst om het onderscheid tussen schoolplein en fietspad te verduidelijken. 

 

De directie en de MR van De Fontein en de SPCO zijn reeds meerdere keren in gesprek geweest met de gemeente Woerden, maar tot op heden hebben deze gesprekken het werkelijke probleem niet opgelost. Vandaar dat de ouderraad van de Fontein nu een petitie start om namens de ouders van De Fontein, tevens allen inwoners van de gemeente Woerden, het gesprek aan te gaan met de gemeente Woerden en hopelijk daardoor het een en ander te veranderen.

 

Kunt u zich vinden in bovengenoemde bezwaren en eisen dan hierbij het vriendelijke en dringende verzoek om de petitie te ondertekenen. U kunt ook digitaal uw handtekening zetten op petities24.nl. Alvast bedankt hiervoor!

Petitie beëindigd

178 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Miranda Vervoorn (voorzitter Ouderraad Basisschool De Fontein Harmelen)

Stuur Een Email

Hou het cultuuraanbod op het Domplein!

1306 Handtekeningen

Stichting Sinar Maluku; Van geëerd naar ondergang?

493 Handtekeningen

wijwillenlandsmeerhouden

52 Handtekeningen

Tekenen Promoten