Ondersteun de creatieven in de stad!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een nieuwe gemeenteraad in het vooruitzicht. 2018 begon met een bericht in De Gelderlander over de inkomenspositie van de kunstenaar. De Gelderlander concludeerde op 8 januari jl.: ‘de beeldend kunstenaars in Gelderland moeten flink bijklussen om hun hoofd boven water te houden’. De positie van de kunstenaar is niet alleen landelijk een thema, juist ook lokaal valt er veel over te vinden.

 

Lees verder onder de advertentie

Op lokaal niveau valt er al veel winst te behalen: zorg voor goede voorzieningen in de stad en begin bij het verder faciliteren van betaalbare en permanente werkplaatsen voor kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve makers. Culturele makers hebben plekken nodig zoals Arnhems Buiten, Koningsweg-Noord, de Zeepfabriek, de Krayenhoffkazerne en de Saksen Weimar Kazerne.

 

Arnhem en Nijmegen zijn beiden steden van creatieve makers. Creatief ondernemers die zich steeds beter weten te positioneren en samenwerkingen aangaan buiten het culturele domein. Kunstenaars die niet alleen werken voor arts sake, maar ook op maatschappelijke vraagstukken een antwoord kunnen vinden; voor de buurt, voor het onderwijs, voor de zorg- en welzijnssector, voor de economie. Een groep die de stad levendiger maakt en die de betrokkenheid van de bewoners en gebruikers van een stad vergroot.

 

Diezelfde maker heeft het zwaar. Daarom pleit SLAK ervoor: zorg voor goede faciliteiten zodat het ondernemerschap verder kan groeien en bloeien. Begin met kleine stappen: begin met het faciliteren van zowel culturele werkplaatsen en projectruimtes als presentatieplekken waardoor de zichtbaarheid van de creatieve maker vergroot wordt. Simpele stappen die ervoor zorgen dat de culturele ondernemer zich in zijn beroepspraktijk kan ontwikkelen.

 

SLAK heeft grote ambities die zij de komende jaren gaat realiseren. Want wat we in Arnhem en Nijmegen hebben is goed, maar het kan nog een heel stuk beter.

 

Door deze petitie te ondertekenen help je mee aan een verdere verbetering van de professionaliteit van kunstenaars, creatief ondernemers en culturele organisaties in Arnhem en Nijmegen. Het aantal verzamelde handtekeningen zal vermeld worden in het pamflet dat SLAK zal uitsturen naar de nieuwe gemeenteraadsleden en het college. Er zullen geen namen van ondertekenaars gebruikt worden.

Petitie beëindigd

327 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Arno de Blank

Stuur Een Email

Stichting Atelierbeheer SLAK

2 uur gratis parkeren in Centrum Geleen

3216 Handtekeningen

Hou het cultuuraanbod op het Domplein!

1093 Handtekeningen

Tekenen Promoten