Red Kotnet!

Na twintig jaar Kotnet trekken KU Leuven en Telenet de stekker er uit. Kotnet is het aparte internetaanbod van Telenet voor studenten van de KU Leuven. Deze samenwerking maakte het mogelijk voor studenten goedkoop en snel te surfen op het internet. In het persbericht van de universiteit wordt gesteld dat Kotnet te veel investeringen vraagt en het niet meer houdbaar is.

 

Lees verder onder de advertentie

Met het wegvallen van KotNet verwijst Telenet naar een gelijkaardig aanbod, dat in elk geval duurder is dan KotNet. Vandaag kost een individueel KotNet-abonnement 199 euro per academiejaar. Basic Internet, het nieuwe tarief van Telenet kost zo’n 65 euro per jaar meer. Het collectieve KotNet zal vervangen worden door Business Fibernet 200 en is dus voor de kotbazen bedoeld. Dit collectieve abonnement zou in totaal 51 euro meer kosten dan zijn voorganger. Daarnaast kan de kotbaas extra geld aanrekenen of de downloadlimiet beperken. Zonder de tussenkomst van de KU Leuven valt deze controle en bescherming voor de student dus weg.

 

Deze duurdere tarieven gaan gepaard met vele andere besparingen zoals de duurdere Alma-maaltijden. Zulke dingen maken de financiële situatie van studenten steeds zwaarder. Hoewel Telenet de downloadlimiet zal verhogen, was hier geen vraag voor. Overigens laat dit de studenten geen keuze tussen een goedkoper abonnement of een duurder met meer downloadcapaciteit. Alle studenten worden gedwongen om extra geld te betalen, want internet is noodzakelijk om te kunnen studeren. Deze maatregelen zorgen ook voor een uitsluiting van bepaalde studenten. Een student uit een gezin met een moeilijke economische situatie kan zich niet veroorloven minder goede resultaten te behalen, omdat elk extra jaar studeren een bijkomende kost is. Het is een keuze om te besparen op de toegankelijkheid van onderwijs, niet een noodzaak. Er is een echte democratische verandering nodig. De mening van de studenten omrent het afschaffen van KotNet is niet gevraagd. De universiteit heeft een belangrijke maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid. Daarom is het essentieel dat de KU Leuven zo democratisch en toegankelijk mogelijk is en aan alle lagen van de bevolking kansen geeft.

 

Samen met velen ben ik tegen deze besparingen op KotNet. Teken deze petitie om aan te tonen dat wij niet akkoord zijn met deze maatregel!

Petitie beëindigd

109 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Gil Vanbergen

Stuur Een Email

Hou het cultuuraanbod op het Domplein!

1093 Handtekeningen

2 uur gratis parkeren in Centrum Geleen

3216 Handtekeningen

Tekenen Promoten