HELP MEE EEN BINDEND REFERENDUM TE KRIJGEN IN NEDERLAND

Deze petitie be-oogt de mogelijkheid om (na 1.000.000 opgehaalde handtekeningen) de eis neer te leggen bij de regering om een BINDEND referendum grondwettelijk mogelijk te maken. Op dit moment is er slechts de mogelijkheid voor een ADVISEREND referendum, waarbij het niet verplicht is voor de "volksvertegenwoordigers" en het kabinet om uitvoering te geven aan datgene wat het volk via het referendum aangeeft. Met een bindend referendum kan de "stem van het volk" weer kracht gegeven worden.

Wie

Iedereen, - die voor democratie (stem van het volk) is en - die wil dat de regering gecorrigeerd kan worden, indien er zaken gebeuren, die niet door het volk gewild worden, - of dat zaken geen doorgang vinden, als deze door de meerderheid van het volk niet gewenst geacht wordt.

Lees verder onder de advertentie

Constatering

Na een Balkenende, die de mening van het Nederlandse volk in de vuilnisbak gooide, door na een (adviserend) afwijzend referendum, Nederland toch de EU in te duwen; - na duidelijk te zien dat de opeenvolgende Nederlandse regeringen het geld op onzinnige wijze over de balk gooien; onheuse grepen in de pensioenkassen doen om hun eigen financiŽle onvermogens af te dekken; - kortom, na te zien dat de opeenvolgende regeringen (volksvertegenwoordigers en kabinetten) de wil van het Nederlandse volk alleen willen aanhoren als het verkiezingstijd is en er daarna niets meer mee doen (of zelfs pertinent tegengesteld handelen), wil ik graag pleiten voor een referendum-mogelijkheid met een BINDEND karakter, zoals dat oa. vorm heeft gekregen in Zwitserland. Bij een hoeveelheid van 1.000.000 handtekeningen of meer zal een eis worden neergelegd bij de regering om een bindend referendum grondwettelijk mogelijk te maken. De stemming hierover, hetgeen verplicht is, in de 2e en 1e kamer, zal openbaar en op persoonlijke titel moeten geschieden, zodat iedereen kan zien, wie voor werkelijke democratie is. Tekent u aub. deze petitie met adres en geboortedatum, aangezien de petitie dan pas rechtsgeldig is en stuur het door naar al uw zakelijke -en privť bekenden.

Doel

De Nederlandse regering zal - bij het behalen van 1.000.000 rechtsgeldige handtekeningen omtrent deze zaak- de grondwet zodanig wijzigen, dat een bindend referendum mogelijk is. Het houden van zo'n bindend referendum zal mogelijk gemaakt moeten worden door een petitie-actie met een maximum van 500.000 "vragende" handtekeningen. Na het inleveren van de 1.000.000 handtekeningen, zal de uitvoering van deze eis (grondwetverandering) binnen een 1 (een) jaar na die datum, plaatsgevonden moeten hebben.

Petitie beëindigd

327 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Stuur Een Email

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

125888 Handtekeningen

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

86482 Handtekeningen

Petition for diversity symbol on TU/e Campus

1819 Handtekeningen

Tekenen Promoten