Automatisch gezag voor vader bij geboorte kind

Beste mensen in Nederland,

 

Lees verder onder de advertentie

Ik heb nu jullie hulp nodig!

 

Doordat wij mannen niet automatisch ouderlijk gezag krijgen bij de geboorte van een kind, komen veel vaders voor een onaangename verrassing te staan bij scheiding of overlijden van moeder.

 

Moeders hoeven geen rekening te houden met verhuizen, naar school gaan en co-ouderschap.

 

Hierdoor wordt een vader compleet klemgezet, zodat hij praktisch gedwongen wordt te vechten voor zijn kind. En dat is, wat elke ouder doet, man of vrouw. Dit zijn primaire natuurlijke reacties. 

 

De tegenwoordige kinderen worden gelijkwaardig opgevoed door vader en moeder, zowel het om leren gaan met emotie, zorg en liefde (van de moeder), zorgt de vader voor activiteit, sturing en durf; al deze aspecten maakt dat onze kinderen kunnen opgroeien tot volwaardige mensen. Er is aangetoond dat de opvoeding van beide kanten even belangrijk is. Waarom zorgen wij er dan niet voor dat beide ouders beschermd worden, zodat zij niet gedwongen worden om te vechten voor hun kind, maar dat zij samen op zoek moeten naar de beste verdeling in de opvoeding. Zodat de tijd, energie en geld niet gestoken hoeft te worden in rechtszaken en stressvolle situaties, maar dan het kan besteed worden aan communicatietrajecten tussen beide partijen, zodat kinderen hier niets van merken en zij kunnen steunen op beide ouders die ook het beste willen voor hun kind.

 

En aangezien de politiek hier nog steeds het nut niet van in ziet is het tijd voor actie.

Tijden zijn veranderd, de wetgeving nog niet.

 

Nog steeds geldt dat bij meer dan 40.000 handtekeningen de burger een burgerinitiatief mag indien bij de tweede kamer. Dit is onze kracht en hiervoor roep ik uw allen op.

 

Geef nu uw handtekening

(, zodat ik de politiek kan bereiken.)

 

Met vriendelijke groet 

Willem Kloppenburg

Petitie beëindigd

372 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Willem Kloppenburg

Stuur Een Email

Pieter Elbers moet herbenoemd als CEO van KLM!

25197 Handtekeningen

Nederland kiest voor bruto nationaal geluk

83 Handtekeningen

Haar naam is Imani

868 Handtekeningen

Tekenen Promoten