Geen legeskosten meer voor gastouders in Wijchen !

Ondergetekenden zijn voor het afschaffen van leges voor gastouders.

 

Lees verder onder de advertentie

In Wijchen betaalt een aankomend gastouder  € 480,85 aan leges voor opvang bij de gastouder thuis. Dit bedrag is voor een inschrijving in het Landelijk Register  Kinderopvang, hetgeen een verplichting is voor de gastouder.

 

Deze legeskosten komen onterecht voor rekening van de aanstaande gastouders !!

 

-Elke gemeente ontvangt namelijk een bedrag van de overheid dat kostendekkend zou moeten zijn voor deze inschrijving. Dus ook de gemeente Wijchen.

-Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef op 4 april 2011 : "Het heeft niet mijn voorkeur dat de gemeenten leges in rekening brengen".

-In omringende gemeenten zoals Nijmegen, Grave en Oss hoeven geen legeskosten te worden betaald. Waarom in Wijchen wel ?

-In Wijchen zijn zo'n 25% minder gastouders ingeschreven dan in gemeenten waar geen leges worden geheven.

 

Wij zijn van mening dat,

- hoge gemeentelijke leges voor gastouderopvang geen reden mogen zijn om niet voor een gastouder te kunnen kiezen, of sterker nog, om maar helemaal niet te gaan werken.

- Alle gemeenten, waaronder ook Wijchen, de middelen die zij via het Gemeentefonds ontvangen ook horen in te zetten voor het betreffende doel.

 

Wij roepen op:

- Tot vrijstellen van leges voor aanvangsinspecties waar het     gastouderopvang betreft; in Wijchen of waar dan ook in Nederland !

 

 

 

Ondergetekenden verzoeken u tot het afschaffen van leges voor gastouders.

Petitie beëindigd

137 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Yvonne

Stuur Een Email

Sluit de turnhal op het terrein van RAS

94 Handtekeningen

Behoud van Moluks ouderlijk huis Matulessy

1053 Handtekeningen

Tekenen Promoten