Manege Welkomhoeve: moet blijven bestaan!

Manege Welkomhoeve bestaat reeds 45 jaar in Grobbendonk en is een gevestigde waarde voor vele paardenliefhebbers in de Kempen en in de ganse provincie Antwerpen. Na een crisisperiode tengevolge van wanbeheer door de vorige zaakvoerder wordt de manege sinds 2008 met hart en ziel geleid door zoon Stefan Horemans. Hard werken loont: de manege klom op uit een diep dal en werd opnieuw een bloeiende en actieve manege waar iedereen zich thuis voelt en waar een zeer aangename sfeer heerst.

 

Lees verder onder de advertentie

Vele ruiters - groot en klein - komen hier sindsdien weer genieten van de ruitersport en de  mooie bosrijke omgeving. Daarnaast zijn er ook vele tientallen jongeren die hier - vaak zelfs meermaals per jaar - deelnemen aan de deskundig georganiseerde ponykampen. In 2018 registreerde de sportclub tot op heden niet minder dan 268 actieve leden en 245 ponykampruiters. 

 

Begin 2018 werd bij de gemeente Grobbendonk een aanvraag ingediend voor een nieuwe Milieu- en Uitbatingsvergunning zodat het voortbestaan van Manege Welkomhoeve wordt gegarandeerd en zodat we een nieuwe overdekte rijhal kunnen bouwen om onze 76 eigen paarden en de paarden van onze pensionklanten een degelijk onderkomen te bieden. Na een gedwongen verhuis is dit meer dan noodzakelijk om het voortbestaan van de manege te kunnen garanderen. De gemeente heeft de gevraagde vergunning echter geweigerd. De weigering wordt momenteel juridisch opgevolgd omdat Manege Welkomhoeve - logischerwijze - wilt blijven bestaan. 

 

Met deze petitie willen wij aantonen dat Manege Welkomhoeve als sportclub een groot maatschappelijk belang heeft en een ontegensprekelijke meerwaarde betekent voor de gemeente Grobbendonk. Het zou schrijnend zijn als Manege Welkomhoeve gedwongen wordt te sluiten terwijl nieuwe soortgelijke projecten in Grobbendonk wel een vergunning hebben bekomen. Door deze petitie te ondertekenen, betuigt u ons uw steun en sympathie en hopen wij de gesprekken met de gemeente op een positieve manier te kunnen ondersteunen. Wij danken u hiervoor heel oprecht!

Petitie beëindigd

557 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Stefan Horemans

Stuur Een Email

Stop de angstcultuur bij PostNL

147 Handtekeningen

Pieter Elbers moet herbenoemd als CEO van KLM!

25197 Handtekeningen

Tielse Beiaard blijft!

549 Handtekeningen

Tekenen Promoten