Ik ben voor zwarte Piet tijdens de Intocht!

De Nederlandse staatsomroep NTR heeft besloten om de traditionele zwarte Piet te weren uit de intocht van Sinterklaas tijdens de landelijke intocht in Zaanstad 2018. 

Het Sint en Pietengilde, die de traditie op de nationale lijst van immaterieel erfgoed hebben geplaatst, kan zich hiermee niet verenigen. Wij hebben de taak op ons genomen de traditie te beschermen.

Lees verder onder de advertentie

 

Wat de NTR doet, is het bewust sturen van de grootste Nederlandse traditie naar een gedwongen verandering waar slechts een klein gedeelte van de Nederlandse bevolking achter staat. Het is ook geen oplossing voor de grieven van de tegenstanders van zwarte piet, die hier hun wild geraas niet door staken. De NTR, die zelf zegt niet "leading" te zijn en zegt een trend te volgen terwijl ze die zelf zijn gestart, misbruikt hier op schandalige wijze haar monopolie positie. Dit komt neer op puur machtsmisbruik.

 

Laat nu uw stem horen! We zijn al te lang stil geweest in de hoop dat dit vanzelf op zou houden en over zou waaien. Helaas, gaat de afbraak van onze mooie traditie, waar NIETS mis mee is, gewoon door.

Uit naam van alle kinderen en volwassenen van Nederland die recht hebben op een mooi sprookje dat Sinterklaas heet, vraag ik u, ook voor toekomstige generaties, om deze petitie te ondertekenen en ons te helpen de traditie te borgen.

 

De verzamelde handtekeningen worden aan een bewindslied overhandigd om de stem van het volk te laten horen.

 

Dank u wel.

Wegens privacy wetgeving worden petitie handtekeningen maximaal 1 jaar bewaard en daarna vernietigd.

Petitie beëindigd

3217 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Sint en Pietengilde

Stuur Een Email

Stop de angstcultuur bij PostNL

147 Handtekeningen

Pieter Elbers moet herbenoemd als CEO van KLM!

25197 Handtekeningen

Tielse Beiaard blijft!

549 Handtekeningen

Tekenen Promoten