Geen vervuilde grond in de Kleiput Winterswijk

Het college van Burgemeester en Wethouders in Winterswijk heeft op 17 juli j.l. besloten om 200.000 m3 vervuilde industriegrond te gaan storten in de natuur.

 

Lees verder onder de advertentie

De kleiput aan de Driemarkweg is een plas met een, door de jaren heen, ontstane hoge natuurlijke waarde met veel biodiversiteit.

 

Op een ondemocratische wijze, waarbij het plan verstopt zat in een grote gebiedsvisie, waarbij de inspraak in de zomervakantie moest plaatsvinden en waarbij geen noemenswaardig contact is geweest met de directe omwonenden is dit plan afgetikt.

Bijzonder is dat het door de wethouder besloten mag worden omdat het etiket "natuurontwikkeling" er aan is gehangen, om er €3.000.000,- aan te verdienen en op een eenvoudige manier van de vervuilde grond af te komen, afkomstig van een voormalig spooremplacement.

 

Er is inmiddels ook al een partij vervuilde grond van de buurgemeente Aalten geregeld om het tekort aan vervuilde grond voor de verondieping aan te vullen. Hier zit o.a. de japanse duizendknoop in, een woekerplant die alles overwoekert en daarom behandeld moet worden als groot milieuprobleem.

 

Hoezo natuurontwikkeling.

 

Natuur ontwikkelen door er vervuilde industriegrond in te gooien?

 

NEE!!!

 

Met deze petitie willen we:

  • De verondieping van de kleiput aan de Driemarkweg weer op de politieke agenda krijgen.
  • Omwonenden weer een stem geven 
  • Dit onzalige plan de prullenbak in laten verdwijnen.

Petitie beëindigd

919 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

SP Winterswijk

Stuur Een Email

Tekenen Promoten