Help vrouwenrechtenactivisten in Saoedi-Arabië!

Wij zijn leerlingen van het zesde jaar humane wetenschappen. Voor het vak seminarie kregen wij de opdracht een actie te organiseren. We kwamen al snel op het idee om het verhaal te vertellen van mensen die onterecht gevangen genomen werden.

Wij vinden dit belangrijk omdat dit vaker gebeurt dan we denken en we dit onacceptabel vinden. 

Lees verder onder de advertentie

 

Daarom vertellen we op onze website het verhaal van Saoedische vrouwenrechtenactivisten die onterecht gevangen genomen werden. 

Onder hen Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan,​ Aziza al-Yousef, Dr. Ibrahim al-Modeimigh en Mohammad al-Rabea. Dit gebeurde nadat ze meerdere campagnes hadden georganiseerd om mensenrechten in hun land te verdedigen, waaronder het recht van vrouwen op het rijden met een wagen (voor meer informatie kunt u op onze website terecht). 

 

Maar natuurlijk willen wij hen ook effectief vrij proberen te krijgen door de druk op het Arabisch regime, die over hun vrijlating beslissen, te vergroten. Daarom deze petitie. 

 

Vindt u deze opsluiting ook zo onrechtvaardig en wilt u mee strijden voor hun vrijlating? Het enige wat u moet doen is uw handtekening hier achterlaten. 

Het duurt maar enkele minuten, en wat zijn enkele minuten nu eigenlijk tegenover 20 jaar opsluiting?

 

Gewoon doen, want iedere stem telt!

 

 

Bron informatie:

SAOEDISCHE VROUWENRECHTENACTIVISTEN VASTGEZET. Geraadpleegd op 11 oktober 2018 via https://www.amnesty-international.be/vrouwenrechtenactivisten-uit-saudi-arabie-vastgezet.

 

Petitie beëindigd

188 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

mensenrechtenseminarie

Stuur Een Email

De jaarlijkse Gooiese Karavaan moet blijven!

2681 Handtekeningen

Missie Hoofdkwartier

576 Handtekeningen

Pieter Elbers moet herbenoemd als CEO van KLM!

25197 Handtekeningen

Tekenen Promoten