Houd Braniii open!!!

TEKEN DE PETITIE: HOUD BRANIII OPEN!

 

Lees verder onder de advertentie

Café Braniii kent een rijke geschiedenis. Voorheen Melodybar en sinds 5 jaar Branniii met uitbater Nico. Zoals in elke horecagelegenheid gebeurt er weleens wat. Dit kunnen grote of kleine incidenten zijn.

 

Begin februari heeft erbuiten voor de deur bij Braniii een steekincident voorgedaan. Dit heeft voor de uitbater zowel voor de gasten een grote impact gehad. De kroeg is hierdoor 4 weken dicht gesloten geweest, als eenmanszaak val je niet in een regeling om deze kosten te ondervangen. Ook veel gasten heeft dit afgeschrikt. Het laatste incident vond plaats op 11 september, deze hebben de gasten dan wel het bar personeel niet opgemerkt ook was niets te zien op de camera beelden. De bar bleef nadien weken open, zonder verder van het onderzoek op de hoogte gesteld te worden. Opeens moest Braniii op last van de gemeente voor 6 maanden de deuren sluiten, en er was niks ernstigs gebeurd! Er hangt nu een poster op de deur alsof de uitbater een crimineel of zoiets is. Ook voor hem is dit een beangstig gebeurtenis, wat in feite overal had kunnen gebeuren. De dader, slachtoffer en oorzaak is bekend, waarom worden deze mensen niet terecht gesteld. We zouden graag zien dat Branniii weer open kan, eventueel met voorwaarden waar de uitbater achter staat. Zijn liefdevolle zaak zouden wij graag op voorwaarden weer open willen omdat een zaak gekoesterd moet worden dat is voor mensen zoals ons triest, dat we gewoon nergens terecht kunnen.

 

Nico Eigenaar: Café de Melody bar is sinds mensenheugenis een begrip in Schiedam.

Sinds 5 jaar bekend onder de naam Braniii is dit een plek waar iedereen welkom is ongeacht afkomst of seksuele voorkeur. 

Wij zijn als gasten dan ook zeer geschrokken van het besluit dat onze fijne kroeg voor 6 maanden dicht moet. Heeft zich hier nou echt zo een zwaar incident voor gedaan? Er is nog nooit iets ergs in onze favoriete kroeg gebeurd. Geen massale vechtpartij, geen mensen die met glas bewerkt worden, geen wapens of drugs incidenten binnen. Hoor eens om ons heen, er gebeuren nog veel ergere dingen om ons heen, maar om deze horecagelegenheid te sluiten, zeker om een laatste in de relationele sfeer liggend (klein) incident, kunnen wij ons niet neerleggen bij deze zware sanctie die een ondernemer geen blaam kan treffen.

Natuurlijk je doet het met een afhandeling als ondernemer nooit helemaal goed volgens het boekje maar we weten dat theorie en praktijk nou eenmaal niet altijd met elkaar verbonden zijn.

We hebben ook begrepen dat alle sancties die zijn opgelegd de ondernemer nooit heeft geweten dat hij daar bezwaar tegen had moeten aan tekenen. Dit betekend dat onze uitbater iedere keer akkoord was gegaan hiermee. Nee, dat was hij niet, hij wilde graag laten zien dat hij zich neer legde bij de sanctie, onterecht, want staat dat nu echt in verhouding tot de overtreding? Wij zijn van mening dat dit wel erg ver gaat. 

 

De uitbater, Nico, een hele gezellige vent, die het iedereen altijd naar de zin maakt, is er kapot van. Hij ziet niet alleen zijn zaak naar de knoppen gaan, 2 keer gestraft worden voor een klein incident als deze, en zijn vergunning kwijt, en zijn zaak failliet want 6 maanden overbruggen zonder financiële buffer kan hij niet. Hij slaapt er slecht van en geestelijk gaat hij er dit moment aan onderdoor. Heeft van niemand eens feedback gehad, en staat er totaal alleen voor. Er kan zo met iemand niet omgesprongen worden. Wij willen niks anders dat Braniii desnoods onder voorwaarden weer gewoon open kan waar wij als vele schiedammers en ver daarbuiten weer welkom zijn

 

 

Klant: Braniii is een zaak waar iedereen ongeacht huidskleur of afkomst zich welkom voelt. Het is een openminded bar waar er nog een ouderwetse gezellige sfeer hangt iedereen maakt een praatje met iedereen en iedereen doet een dansje met iedereen. Ik associeer Braniii absoluut niet met agressie of geweld. Kan gewoon niet geloven dat dit gebeurd, dat de gemeente dit zou laten gebeuren!

 

Klant: Braniii eindelijk een naam waaraan we gewend zijn! Jaren geleden kwam ik er al, toen nog overtuigd gay café. Ik kwam er omdat het aangekocht was door mijn ouders. Ik stichtte een gezin en mijn ouders verkochte de zaak. Wat een warm bad is deze kroeg. Jaren later door toedoen van omstandigheden weer beland in deze kroeg. Jong, oud, vrouw, man buitenlander en geaardheid niets is belangrijk. Nee ik lieg GEZELLIGHEID EN ELKAAR RESPECTEREN ZOALS WE ZIJN dat is belangrijk.

 

Er wordt hier niet geoordeeld of veroordeeld iedereen accepteert mekaar en genieten van een gezamenlijk drankje.

 

Ik laat mijn kinderen er met een gerust hart komen, nodig zelfs vrienden uit om daar te verzamelen en die zijn stuk voor stuk ook aan het kroegje gaan wennen en komen er graag.

 

We hebben zelfs gevoetbald met zijn allen op het horecatoernooi en wonnen zelfs de sportiviteitsprijs. Dankzij onze normen en waarden.

 

Dan gebeuren er dingen buiten de eigenaar om en dit betreuren we allemaal. Iedereen hielp daar waar nodig. Waar doe je goed aan op zo een moment? Ik denk dat er persoonlijk niets goeds aan gedaan worden vanwege de eenzijdige gedachte van de gemeente. Alleen lijkt het wel een hexe te zijn van de gemeente om Braniii te sluiten.

Petitie beëindigd

262 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Priscilla

Stuur Een Email

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

86482 Handtekeningen

Red het radioprogramma Mangiare!

6389 Handtekeningen

Tekenen Promoten