Bindend Referendum Nederland

Bindend Referendum Nederland

 

Lees verder onder de advertentie

Elke vier jaar mogen wij als Nederlanders naar de stembus om ons kabinet, onze Volksvertegenwoordigers, te kiezen. Mensen die onze normen en waarden, onze wensen en idealen en onze kritiek en onze zorgen zouden moeten behartigen. Dat is ons recht, ons Stemrecht.

Tegen verkiezingstijd barst in alle hevigheid de strijd om de stem van de kiezer (u en ik) weer los, het ene partijprogramma is nog mooier dan het andere en de mooiste beloftes vliegen ons o de oren. Stem op mij want dan wordt alles beter!

 

Dit gaat nu al decennia lang zo en toch lijkt de onvrede en kritiek op de politiek groter en luider dan ooit. De politiek is het contact met het volk verloren. Verkiezingsbeloftes worden niet nagekomen, er wordt water bij de wijn gedaan en gevormde coalities vechten niet meer voor 'hun' (onze) idealen... tot de volgende verkiezingen waneer het hele spel zich weer van voorafaan herhaald. 

 

Democratie (de stem van het Volk) is een groot goed en zeker niet vanzelfsprekend in de wereld waarin we leven. Maar hebben wij hier wel een democratie? Wordt onze stem wel gehoord? Of wordt ons alleen in verkiezingstijd gevraagd gesmeekt onze stem te laten horen om vervolgens weer terug gestuurd te worden naar onze huizen en onze banen en onze mond te houden en de belangrijke beslissingen aan de politiek over te laten? En wanneer een partij of politicus jou belangen ineens niet meer behartigd, wat wanneer je niet meer kan vinden in concessies die jou partij doet, wat wanneer jou idealen niet meer op tafel liggen? Wat zijn dan nog je mogelijkheden? Of moet je dan maar stil in een hoekje gaan zitten wachten tot over vier jaar, wanneer je weer eventjes je stem mag laten horen in de hoop dat je deze keer wel gehoord wordt? Waar is tijdens die vier jaar de Democratie?

 

Echte Democratie, zoals deze ooit bedoeld was, bestaat niet meer in Nederland, we worden zoet gehouden met mooie woorden en met kluitjes het riet in gestuurd.

 

Hoe zou je je stem weer terug kunnen krijgen? Hoe kan je er voor zorgen dat je weer 'gehoord' wordt? Hoe krijgen we onze democratie, de stem van het Volk, weer terug?

 

Het invoeren van een Bindend Referendum zou daar een goed oplossing voor kunnen zijn.

Dus geen adviserend referendum zoals in het verleden, want daaruit is gebleken dat er niet naar die adviezen geluisterd wordt. Neem bijvoorbeeld het Oekraine referendum of het referendum over de Sleepwet, waarbij het advies van het volk, wat toch duidelijk hoorbaar was, compleet in de wind geslagen werd.

Toch werd er in Nederland ineens volop gediscussierd , voor- en tegenstanders gingen met elkaar in bedat, verdiepte zich in de materie en vormde zich een oordeel over de zaak. Nederland werd wakker omdat er naar een mening gevraagd werd!

 

Daarom pleit ik voor het invoeren van een Bindend Referendum in Nederland. Elke Nederlander mag en kan bij (belangrijke) beslissingen die het kabinet moet of wil nemen zijn/haar stem laten horen. En vervolgens is de politiek verplicht om de meerderheid te volgen, verplicht om de stem van het volk serieus te nemen en haar wensen ten uitvoer te brengen, zoals het een echte Volksvertegenwoordiger betaamt. Geen leugens meer, geen gekronkel maar uitvoeren.

En zullen er foute of domme beslissingen genomen worden door het volk? Waarschijnlijk wel maar dan zijn het wel ONZE foute beslissingen en daar zullen wij van leren. Er zullen debatten onstaan tussen voor- en tegenstanders, mensen zullen zich weer betrokken voelen bij de politiek. Mensen zullen opstaan om hun visie te verkondigen en politici moeten weer standpunten innenemen en daadwerkelijk ergens voor gaan staan. Geen loze beloftes meer en geen leugens, geen beslissingen waar wij, het volk, het er niet mee eens zijn. Eindelijk een weer een echte democratie zoals deze ooit bedoeld was door middel van een Bindend Referendum in Nederland krijgt het Volk haar stem weer terug.

 

Ik hop van harte dat je deze petitie wilt ondertekenen en ik hoop ook dat je anderen aanzet om hier op zijn minst over na te denken en zo de stem van het volk weer gehoord gaat worden.

Petitie beëindigd

1930 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Miquel Engelen

Stuur Een Email

Red Democratie en Rechtstaat in Suriname

120 Handtekeningen

RACISME MOET VERPLICHT BEHANDELD WORDEN OP SCHOOL

130 Handtekeningen

Tekenen Promoten