Geen blokkendoos in ons historisch centrum!!

De gemeente Oud-Beijerland heeft een ontwerp laten maken voor de uitbreiding van het Oude Raadhuis in het centrum van het dorp. Het ontwerp heeft de goedkeuring van het bestuur en er is positief geadviseerd door de commissie Welstand. (bron visual: gemeente Oud-Beijerland)

 

Lees verder onder de advertentie

Als geboren en getogen Oud-Beijerlanders met een achtergrond in de (Steden)Bouwkunde maken we ons zorgen over enkele bouwplannen in de gemeente. Bij met name actuele ontwikkelingen zetten wij onze vraagtekens. Het ontwerp voor de aanbouw aan het Oude Raadhuis is voor ons de spreekwoordelijke druppel. 

 

https://www.hoekschnieuws.nl/2018/11/30/blokkendoos-bij-oude-raadhuis-valt-bij-oud-beijerlanders-niet-in-de-smaak/

 

Wat ons betreft is het ontwerp voor de aanbouw totaal misplaatst. Te midden van eeuwenoude, beeldbepalende gebouwen in ons historsch centrum is dit een gebouwtje met een totaal andere uitstraling en de allure van een 'transformatorhuisje'.

De realisatie van een blokkendoos op deze zichtlocatie doet in onze optiek afbreuk aan de beeldkwaliteit van de entree van het centrum aan deze zijde en zal een dissonant vormen op de aanblik van de monumenten het Oude Raadhuis en de Dorpskerk.

 

Willen wij hier de komende 50 jaar tegenaan kijken?

 

Teken de petitie waarmee we de politiek in ieder geval kunnen laten weten wat de echte experts, namelijk de (oud)-inwoners van Oud-Beijerland en ondernemers in het centrum hiervan vinden!

Petitie beëindigd

844 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

G & M

Stuur Een Email

Behoud van Moluks ouderlijk huis Matulessy

1053 Handtekeningen

Sluit de turnhal op het terrein van RAS

94 Handtekeningen

Tekenen Promoten