Petitie start RaadsenquĂȘte Leidschendam-Voorburg

DamBelang roep alle inwoners van Leidschendam-Voorburg op om deze petitie te tekenen. Doel is een breed gedragen signaal aan onze gemeenteraadsleden af te geven dat de inwoners van Leidschendam-Voorburg transparantie eisen

 

Lees verder onder de advertentie

DamBelang: De gemeenteraad zou haar verantwoordelijkheid moeten nemen en een raadsenquête houden naar de gang van zaken de afgelopen jaren betreffende de ontwikkelingen in het Damcentum. Als echt blijkt dat de gemeente 5,5 miljoen moet betalen om aan de wet en het democratisch proces te voldoen is een enquête noodzakelijk. Een raadsenquête wordt binnen gemeenten gezien als het sluitstuk van de controlerende rol van de raad, dit instrument wordt pas in laatste instantie ingezet. Het proces moet transparant gemaakt worden.

Raadsenquête
Een raadsenquête is vergelijkbaar met een parlementaire enquête alleen dan op lokaal niveau. Een raadsenquête kan alleen worden ingesteld als een meerderheid binnen de gemeenteraad dat wil. Voor een raadsenquête wordt een commissie benoemd, deze commissie doet onderzoek naar het door het college van B&W gevoerde bestuur over een bepaald onderwerp. De enquêtecommissie kan openbare verhoren - die onder ede plaatsvinden - houden.

Petitie beëindigd

164 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

DamBelang

Stuur Een Email

NIET stoppen met Spiegelzaal bij NPO Klassiek

13158 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126825 Handtekeningen

Handen af van het park.

142 Handtekeningen

Tekenen Promoten