Geen flatgebouw boven Fit For Free/ Dirck Hoetweg

Het college van burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met een ingrijpende, beoogde herontwikkeling van het terrein aan Dirck Hoetweg 5 (Fit For Free / Kindergarden / Parkeerterrein) De sportschool en kinderopvang worden dan opnieuw gebouwd, in twee hoge torens van 6 verdiepingen waarin maarliefst 50 extra huurwoningen komen. Deze nieuwe woningen zijn een flinke wijziging op het bestemmingsplan – waarin alleen ruimte is voor cultureel/maatschappelijke voorzieningen. Het extra verkeer zal volledig via de Jan Wolkerssingel worden geleid.

Deze plannen zijn zeer onwenselijk voor de leefbaarheid van de hele wijk vanwege:

Lees verder onder de advertentie

  1.    Verkeersveiligheid. De Jan Wolkerssingel is al onveilig en erg druk, net zoals het bruggetje naar Grauwaartsingel. Honderden extra auto’s per dag via deze knelpunten zijn onacceptabel.
  2.    Ruimtelijke uitstraling. De openheid rondom het water van Grauwaart vormt het gezicht van de wijk en de aanblik van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum. Het karakteristieke uitzicht op alle kanten van de singel moet behouden blijven; dit centrale laatste open stukje mag niet worden dichtgebouwd.

Voor meer informatie omtrent de plannen, zie het wijkbericht: http://bit.ly/wijkbericht

 

Ik ben het niet eens met de voorgenomen bestemmingswijziging en onderteken deze petitie:

Ik roep de gemeente op om binnen het bestemmingsplan te blijven bij herontwikkeling. Als wijkbewoner ondersteun ik wel het vergroenen van de huidige parkeerplaats van de sportschool en KDV, in lijn met de rest van de singel.

Petitie beëindigd

251 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Marjolein van Leuken

Stuur Een Email

Pieter Elbers moet herbenoemd als CEO van KLM!

25197 Handtekeningen

Haar naam is Imani

703 Handtekeningen

Geen woningbouw in Park Schothorst

3275 Handtekeningen

Tekenen Promoten