Regenboog-zebrapad Basiliek Oudenbosch

Pastoor Maickel Prasing van de basiliek in Oudenbosch is zondagochtend 3 maart 2019 tijdens de jaarlijkse carnavalsmis een bijzonder initiatief gestart. Hij vindt dat er te hard wordt gereden in het dorp en riep de kerkbezoekers op een petitie voor een zebrapad te tekenen. En wel een regenboogzebrapad.

 

Lees verder onder de advertentie

De pastoor vindt dat iedereen welkom is in de kerk en dat het niet uitmaakt of je homo, lesbienne, biseksueel of transgender bent. Het regenboogzebrapad moet komen te liggen tussen de basiliek en het Jezuïetenplein in Oudenbosch. 

 

Juiste moment
Maickel Prasing speelde al langer met het idee van een regenboogzebrapad. "Ik vond dit wel het juiste moment om het voor te stellen. Bij de carnavalsmis zit een breed publiek en het paste bovendien naadloos bij het thema van de mis: je van je beste kant laten zien." 

Verder komen er volgens Prasing een aantal zaken mooi bij elkaar. "Er is al een discussie over een oversteekplaats voor de basiliek. Ondanks het verkeersluwe centrum wordt er vaak harder dan 30 kilometer per uur gereden. En dat zorgt voor gevaarlijke situaties." 

 

Gedroomde entree basiliek
Maar er is meer voor de pastoor. "Veel steden hebben al een regenboogzebrapad. Ik vind dat ook bij Oudenbosch passen. Als dorp kunnen we laten zien dat we op een open, toegankelijke en respectvolle manier met elkaar willen omgaan. Als dorp kunnen we nu een mooi statement maken." 

 

Prasing ziet het regenboogzebrapad in het religieuze hart van het dorp als een gedroomde entree voor de basiliek: "Laten zien dat iedereen welkom is en erbij hoort." 

 

Een regenboogzebrapad wordt op de weg geschilderd om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van lhbt’ers (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen). 

 

Petitie beëindigd

180 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Pastoor Maickel Prasing

Stuur Een Email

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

86482 Handtekeningen

Realiseren Skeelerbaan Voorschoten

923 Handtekeningen

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Tekenen Promoten