Geen woningbouw in Park Schothorst

PETITIE 16-04-2020

 

Lees verder onder de advertentie

Beste parkliefhebber,

 

Vandaag, precies een jaar geleden, zijn wij onze petitie

“Geen woningbouw in Park Schothorst” gestart.

 

Nu, een jaar later, is deze 4103 keer ondertekend.

Een geweldig aantal, dat hadden wij een jaar geleden niet gedacht!

 

Helaas kan onze petitie maar een jaar online staan bij deze webbeheerder en hebben wij  onze petitie moeten stop zetten.

Alle namen van ondertekenaars hebben wij verzameld en deze willen wij, op een nader te bepalen moment, aanbieden aan de Gemeenteraadsleden en/of burgemeester.

 

De petitie is dan wel beëindigd, maar wij gaan natuurlijk gewoon door voor het Behoud van Park Schothorst!

 

www.behoudparkschothorst.nl

 

 

 

 

 

UPDATE 29-11-2019
 
Het protest tegen de huizenbouwplannen van de gemeente in Park Schothorst gaat door! Inmiddels hebben zo’n 4.000 mensen de petitie ondertekend. Ook zijn er vele tientallen bezwaarbrieven gestuurd, en waren de tribunes tijdens de raadsvergadering overvol! De conclusie van de raadsvergadering was dan ook dat het plan ‘niet rijp voor besluit’ is, terug moet naar de wethouder en er eerst meer burgers betrokken moeten worden middels een werkbezoek. Dit werkbezoek staat gepland op zaterdag 30 november 2019, van 10.30 – 12.00 uur in het Groene Huis. 
 
Het is duidelijk geworden dat dit geen ‘not in my backyard’ protest is, maar een maatschappelijk breed gedragen protest van duizenden bezorgde bewoners die zeggen: handen af van Park Schothorst!
 
Actiegroep ‘Behoud Park Schothorst’ heeft 5000 flyers verspreid, omdat de gemeente maar heel weinig mensen had geïnformeerd. We hebben de afgelopen maanden met verschillende partijen gesproken over mogelijke alternatieve ideeën voor de locatie. We zijn er namelijk van overtuigd dat er een veel beter plan moet zijn dan de 60 woningen in gestapelde vorm! 
 
Géén huizenbouw in Park Schothorst, maar laat het Park een park blijven! Op naar de 5.000 handtekeningen!
 
 
 
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE

 

Het protest tegen de huizenbouwplannen van de gemeente in Park Schothorst neemt toe! Inmiddels hebben ruim 3.000 mensen de petitie ondertekend. Ook zijn er vele tientallen bezwaarbrieven gestuurd, en waren de tribunes tijdens de raadsvergadering overvol! De conclusie van de raadsvergadering was dan ook dat het plan ‘niet rijp voor besluit’ is, terug moet naar de wethouder en er eerst meer burgers betrokken moeten worden middels een werkbezoek.  

 

Het is duidelijk geworden dat dit geen ‘not in my backyard’ protest is, maar een maatschappelijk breed gedragen protest van duizenden bezorgde bewoners die zeggen: handen af van Park Schothorst!

 

We hebben ons verenigt in Actiegroep ‘Behoud Park Schothorst’ en 2.500 flyers verspreid, omdat de gemeente maar heel weinig mensen had geïnformeerd. We zijn op dit moment (eind mei 2019) in gesprek met verschillende politieke partijen en we werken daarnaast aan een statement dat door zoveel mogelijk organisaties ondertekend zal worden. Ook zullen er binnenkort publieksacties georganiseerd worden, om zoveel mogelijk aandacht te vragen.

 

Géén huizenbouw in Park Schothorst, maar laat het Park een park blijven! Op naar de 4.000 handtekeningen!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als het aan de gemeente Amersfoort ligt, komt er een nieuwbouwwijk op het terrein van Amfors, midden in Park Schothorst. Dit hebben wethouders Astrid Janssen (ruimtelijke ordening) en Menno Tiggelaar (wonen) onlangs (begin April 2019) laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

 

Wij, Amersfoorters die volop gebruik maken en genieten van het park, zijn geschrokken van dit idee. Dit mag niet gebeuren!

 

Park Schothorst is de groene long van de stad en talloze inwoners maken er dagelijks actief gebruik van. Huizenbouw van de voorgenomen 60 (!) woningen, in gestapelde (!!) vorm, op deze plek zal het aangezicht van het park blijvend negatief veranderen en zal afbreuk doen aan het karakter van het park.

 

Op dit moment zijn bebouwing en gemotoriseerd verkeer tot een minimum beperkt, wat bijdraagt aan het unieke karakter van de omgeving. Een nieuwbouwwijk midden in het park met auto’s, overig gemotoriseerd verkeer en geluid zal dit echter fundamenteel veranderen. Een eventuele toegangsweg vanuit de Amelisweerd in Schothorst zal tot veel hinder leiden en kinderen zullen niet meer veilig zelfstandig de speelvoorzieningen kunnen bereiken.

 

Het zal ten koste gaan van het unieke karakter van het park en dat zou eeuwig zonde zijn.

 

In de herontwikkeling van het terrein zou gezocht moeten worden naar een bestemming die bijdraagt aan de functie van het park. Een woonwijk midden op deze plek doet juist afbreuk aan de functie van het park en is zeer ongewenst.

 

Daarom komen wij in actie en maken wij bezwaar tegen de plannen van de gemeente. Via deze petitie roepen we iedereen op zijn stem te laten horen!

 

Laat ons park het unieke groene hart blijven dat het is. 

 

Maak van het park geen woonwijk, maar laat Park Schothorst een park blijven!

 

Volg ons ook op:

Facebook https://www.facebook.com/BehoudSchothorstPark/

Instagram https://www.instagram.com/behoudschothorstpark/

Petitie beëindigd

4103 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Actiegroep Behoud Park Schothorst

Stuur Een Email

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3188 Handtekeningen

Geef Frans een kans!

769 Handtekeningen

Tekenen Promoten