Tielse Beiaard blijft!

Gemeente Tiel moet jaarlijks fors bezuinigen. Het gaat om 2 tot 2,5 miljoen per jaar. Dit willen zij onder andere bereiken door te stoppen met de stadsbeiaardier, Wim Ruitenbeek, die al sinds 2007 een vaste aanstelling heeft. Zijn ontslag moet jaarlijks 20.000 euro uitsparen, een druppel op de gloeiende plaat dus.

Maar Tiel houdt van zijn carillon! Het klokkenspel werd in 1964 geplaatst als monument van de wederopbouw na de tweede wereldoorlog, het is een herinnering. Bovendien is carillonmuziek uniek en door UNESCO bestempeld als immaterieel erfgoed, waar de gemeente zorgplicht voor draagt. Daar wordt door de gemeente nu aan voorbij gegaan.

Lees verder onder de advertentie

Tiel laat dit gelukkig niet zo maar gebeuren. 13 juni as. is er tijdens de raadsvergadering een inspraakmoment over de bezuinigingen. Onder aanvoering van de Tielse Oudheidkamer doen meerdere instanties hun zegje over het carillon. 

Én er is een handtekeningactie op touw gezet. Bij de volgende Tielse winkeliers kunt u een handtekening gaan zetten voor behoud van het carillon:
Kookwinkel Oostendorp

Van Zwam Kapsalon

Flipje Streekmuseum

Blijdesteijn

Primera

Henk van Wijk 

Bakker van Ooijen en

Stylcycles fietsplezier


Inmiddels hebben meerdere Tielenaren het initiatief overgenomen, u kunt ook deze online-petitie tekenen.

Tijdens de komende raadsvergadering gaat de Oudheidkamer haar bezwaarschrift indienen, alle handtekening zijn daar onderdeel van. 

 

Petitie beëindigd

549 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Oudheidkamer Tiel

Stuur Een Email

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126825 Handtekeningen

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Openen van gebedsruimte op het Cobbenhagen Lyceum

186 Handtekeningen

Tekenen Promoten