#VARNEEDSDICK

Volgens Dick Jol staan oud-topscheidsrechters klaar om de VAR te helpen, maar laat de KNVB dit niet toe. De sprekers van ‘De Derde Helft’ Podcast vinden dit zonde en starten daarom vandaag een petitie om de KNVB ervan te overtuigen Dick Jol toch in te schakelen om de VAR te verbeteren. De podcast-makers willen 10.000 handtekeningen verzamelen.

 

Lees verder onder de advertentie

 
De VAR is een interessante toevoeging aan het moderne voetbal, maar kent haar gebreken. De oplossing lijkt echter dichtbij: oud-topscheidsrechters als VAR. Momenteel is het echter geen optie om mannen als Dick Jol in te schakelen, aangezien de regels van de KNVB voorschrijven dat de mannen in de VAR-kar in het betaalde voetbal actief moeten zijn. Dit moet veranderen!
 

Dick Jol – die met 1244 wedstrijden en een Champions League-finale een schat aan ervaring heeft – gaf in De Derde Helft Podcast aan dat hij met liefde de VAR wil ondersteunen. ‘Ik zou graag VAR zijn. Nu zitten er jongens met twee Eredivisiewedstrijden in de benen en die moeten de topscheidsrechters corrigeren, dat gaan ze niet doen! Wij kunnen die jonge gasten daarin helpen.’  Hij is niet de enige: ‘Roelof (Luinge, red.) en Mario (Van der Ende, red.) willen het ook graag, omdat wij de ervaring hebben van in het veld.’  Daarnaast pleit Sjaak Swart ervoor om oud-topscheidsrechters de kans te geven: 'Sommige oud-scheidsrechters waren een klasse beter dan die van nu. Zij voelden het spel zo goed aan! Als VAR moeten alleen je ogen goed zijn, dus zet die oude rotten maar "achter de ramen".' 

 

Kortom:

- Brok ervaring

- Niet bang om de topscheidsrechters te corrigeren

- Jonge scheidsrechters helpen in ontwikkeling 

- Staat te trappelen

 

Door de huidige regelgeving worden Jol, Luinge en Van der Ende buitenspel gezet. Laten we dit zo snel mogelijk veranderen en de expertise van de spelregelmeesters ten volle benutten. Onderteken deze petitie en laat aan de KNVB zien dat het tijd is om de ervaring en kennis van voormalig top-scheidsrechters te gebruiken!

Petitie beëindigd

682 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

De Derde Helft Podcast

Stuur Een Email

Tekenen Promoten