BEHOUD VOLWAARDIG SKB!

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk verliest mogelijk de Intensive Care, de verloskunde en de kinderafdeling, waardoor het haar status als volwaardig ziekenhuis zal verliezen. Deze afdelingen zullen worden overgeheveld naar het nog te bouwen ziekenhuis in Doetinchem. Dit is het plan van de Raad van Bestuur van Santiz, de organisatie van het SKB en Slingeland Ziekenhuis. De reden hiervoor is dat beide ziekenhuizen per 1 januari 2020 als één ziekenhuis gaan functioneren. Het SKB heeft hierin een ondergeschikte rol.

 

Lees verder onder de advertentie

Het gevolg hiervan is dat acute zorg niet meer toegankelijk is voor de gehele regio Oost-Achterhoek. Zo neemt de afstand naar een IC aanzienlijk toe, hierdoor zullen overlevingskansen bij ernstige ongevallen kleiner worden. Bovendien moeten zwangere vrouwen hierdoor in het ziekenhuis van Doetinchem of Enschede bevallen. Daarnaast is het SKB een van de grootste werkgevers uit de omgeving. Hierdoor zal veel werkgelegenheid in Winterswijk verloren gaan.

 

Wij als Jonge Democraten pleiten voor het behoud van een volwaardig streekziekenhuis in Winterswijk. Wij willen goede lokale zorg waarborgen en toegankelijk houden. Om dit te verwezenlijken willen wij, doormiddel van een petitie, druk uitoefenen en tegengaan dat wij afdelingen verliezen vanaf 2025! Tevens pleiten wij voor een defusie van het bestuur van deze ziekenhuizen. Op die manier worden lokale belangen het best gewaarborgd.

 

Wij hebben u nodig om de ernst te kunnen laten doordringen bij de Raad van Bestuur van Santiz en de politiek. Teken de petitie als jij voor het behoud van een volwaardig streekziekenhuis bent!

Petitie beëindigd

7859 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Jonge Democraten Winterswijk

Stuur Een Email

Nijmeegse jongeren Skatepark actie

396 Handtekeningen

Kappers gaan KAPOT!

5603 Handtekeningen

Tekenen Promoten