Bos en Lommermarkt niet afschaffen, maar aanpassen

Het stadsdeel wil de Bos en Lommermarkt opheffen en belooft dat we daar over enkele jaren een luxe markt voor terugkrijgen, die aansluit bij de ’snel veranderende bevolkingssamenstelling’.

 

Lees verder onder de advertentie

Wij zijn van mening dat het niet of-of is, maar én-én. Zet de huidige marktkooplui niet bij het grofvuil, maar gebruik ze als vertrekpunt om het aanbod van de markt uit te breiden, want we willen hoofddoekjes én kaas, loempia’s én noten, gordijnen én fournituren, schoenen van twee euro én handgemaakte fashion, goedkope groente én biologische.

Een markt is bij uitstek dé buurtontmoetingsplek en dat kan de Bos en Lommermarkt ook weer worden.

  • Wij merken uiteraard ook dat het slecht gaat met de huidige markt, maar we zien tegelijkertijd dat er nog altijd 19 trouwe ondernemers staan die elke week opnieuw bewijzen dat ze ervan kunnen leven.
  • We signaleren daarnaast dat deze kooplui een grote groep buurtbewoners  met een smalle beurs bedienen; een vaste klantenkring die op de markt is aangewezen.
  • We constateren dat een groot deel van de winkeliers rond het plein willen  dat de markt blijft, vanwege de reuring en de aanloop van klanten.
  • We zijn ervan op de hoogte dat er een groot onderzoek loopt naar de toekomst van alle markten in West en Nieuw-West samen.
  • We zijn ontsteld dat alleen voor Bos en Lommer de resultaten daarvan niet worden afgewacht.
  • We vrezen een plein dat straks een lege vlakte wordt, waar de wind vrij spel heeftWant Lone Star, de eigenaar van het plein, weigert  openbaar te maken wat zijn plannen voor het plein zijn als de markt straks weg is.

Daarom roepen we het stadsdeel op om te zorgen voor een doorstart van de markt, waarbij de oude en de nieuwe markt in elkaar schuiven. We zijn er namelijk  trots op dat we een gemengde buurt zijn. Daar hoort zeker een gemengde markt bij.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Deze petitie is een initiatief van de buurtcommunity Boloboost in samenwerking met de community van Bolo Buren.

[foto: http://bolocardsandmaps.nl/]

Petitie beëindigd

820 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Boloboost

Stuur Een Email

BoloBoost

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Gelijke rechten voor iedereen/Equal rights for all

119 Handtekeningen

Rectificatie publicatie Ram Mandir

2335 Handtekeningen

Tekenen Promoten