basis-inkomen

 

Gister hoorde ik op de radio in het programma” met het oog op morgen” een interview  met de voorzitter van de werkgroep Basisinkomen Alexander de Roo, en werd er erg enthousiast over. Dit is het uitgelezen moment om deze simpele maatregel in te voeren. Op deze manier komt er meer vertrouwen in de economie, worden de mensen creatiever, meer gemotiveerd en gelukkiger. Graag vertel ik jullie hoe dat komt.

Lees verder onder de advertentie

De jonge generatie heeft talloze innovatieve ideeën en start massaal bedrijven op. Kleine, opstartende organisaties kunnen makkelijker groeien als de zaakvoerder kan beschikken over een gewaarborgd basisinkomen.

Omdat werknemers met een basisinkomen  sneller  genoegen zullen nemen met een lager salaris, kan  een opstartend bedrijf  zich sneller ontwikkelen.

Ook jonge mensen, die in eerste instantie een verkeerde beroepskeuze hebben gemaakt, krijgen de mogelijkheid alsnog het roer om te gooien. Zij lopen niet het risico meteen zonder inkomen te vallen en zullen daarom deze stap sneller zetten.

Bovendien klinkt  basisinkomen een stuk positiever dan bijstandsuitkering. Mensen met een basisinkomen voelen zich meer gewaardeerd, zijn meer gemotiveerd en zijn sneller geneigd een baantje erbij te zoeken. Omdat er geen uitkeringen meer zijn, is  controle op dit systeem niet meer nodig. Dit zorgt op zijn beurt voor een enorme besparing.  Ook mantelzorg wordt een stuk gemakkelijker. De overheid zal ook op die kosten kunnen bezuinigen.

Het geld zal terugstromen naar de economie en zo zal de schijnbaar onvermijdelijke crisis vermeden kunnen worden.

Mijn doel is zoveel mogelijk mensen te bereiken. Laat een goed idee achter, en onderteken met je naam.

De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn na dit virus, tijd voor ingrijpende veranderingen!.

Petitie beëindigd

34 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

yolanda philippens

Stuur Een Email

Tekenen Promoten