RACISME MOET VERPLICHT BEHANDELD WORDEN OP SCHOOL

(Het doel is verhoogd naar 60.000 om op de 40.000 GELDIGE handtekeningen te komen en omdat meer handtekeningen betekent dat er meer druk komt op de Tweede Kamer!)
 
#BLACKLIVESMATTER

 

Zet je in voor je vrienden, buren, collega's en klasgenoten en zorg voor verandering.
 
Racisme en discriminatie maken nog steeds een groot deel uit van de Nederlandse samenleving en zeker niet alleen onder de volwassenen, maar ook bij onze kinderen. Op basisscholen worden zalmroze kleurpotloden aangeduid als ‘huidskleur’ en is het zingen van ‘hanky panky shanghai’ bij het vieren van verjaardagen normaal. Op middelbare scholen zien we veel gevallen van pesterijen en buitensluiting. Hier moet verandering in komen.

Wat willen wij? 
 
- Racisme en discriminatie al op jonge leeftijd tegengaan, zodat kinderen de mogelijkheid krijgen om gelijkwaardig en onbevooroordeeld op te groeien.

 

Lees verder onder de advertentie

 

Hoe doen we dat?
 
- Door er een verplicht thema van te maken op basisscholen en middelbare scholen.

 


Hoe kan dat eruit zien?

 

 
Op basisscholen:

 

- Racisme en discriminatie bespreekbaar maken in de kring

 

- Met de kinderen werken aan projecten waarbij de focus ligt op deze onderwerpen

 

- Het organiseren van uitstapjes met de school naar musea met een expositie over niet-westerse culturen

 

- In de kleuterklas kinderboeken, poppen en videos aan kinderen vertonen waarin gelijkwaardige personages van alle kleuren, soorten en maten in worden vertoond.

 

 

 

Op middelbare scholen:

 

- Het verplicht opnemen van racisme en discriminatie in bestaande vakken zoals levensbeschouwing en maatschappijleer, of er een nieuw vak van te maken

 

- Bij geschiedenis meer lessen besteden aan het verleden van de nederlandse slavernij en de arbeidsmigratie. Daarnaast moet dit ook beter getoetst worden. Het verder uitbreiden van deze onderwerpen in geschiedenisboeken is dan ook van belang.

 

- Leerlingen stimuleren zich op een creative manier hiermee bezig te houden bij vakken als muziek, drama en beeldende vorming.

 


Ook omdat er thuis niet altijd over wordt gesproken, zal het verplicht opnemen van deze onderwerpen in de lesstof van scholen een grote positieve invloed hebben op het racisme en discriminatie probleem in Nederland. Het is daarom ook belangrijk dat dit niet bij 1 les blijft, maar er aandacht aan wordt besteed over een langere periode, zodat het goed bij de leerlingen blijft hangen.

 

 

 

Het probleem moet namelijk bij de wortels aangepakt worden en dat ligt ook in de opvoeding!
 
(De reden dat wij naam, adres en geboortedatum vragen, is omdat die gegevens noodzakelijk zijn voor een burgerinitiatief. Daarmee moet de tweede kamer bij 40.000 handtekeningen er verplicht naar kijken! Met een burgerinitiatief kan je dus meer druk zetten dan met een gewone petitie.)

Petitie beëindigd

62014 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Sohna, Veronika & Lakiescha

Stuur Een Email

Verkeerstuin Utrecht ook in 2025 in beweging !!

159 Handtekeningen

Geen Grote Evenementen in Park Oudegein!

3272 Handtekeningen

STOP HET FOKVERBOD OP SPHYNXEN

2283 Handtekeningen

Tekenen Promoten