Handen af van Tata Steel IJmuiden

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: Er wordt gestaakt bij Tata IJmuiden

 

Lees verder onder de advertentie

De medewerkers van Tata Steel IJmuiden, het voormalige Hoogovens, staken. Voor het eerst sinds 28 jaar. Staken is voor hen geen doel, maar het ultieme middel om de eisen die ze hebben kracht bij te zetten.

 

Waar gaat het om?

 

Werkgelegenheid

In de eerste plaats vrezen de werknemers van het voormalige Hoogovens voor hun baan en werkzekerheid. Er liggen vanuit het management ontslagplannen voor ruim 1000 van de 9000 werknemers in IJmuiden. Dit betekent dat 1 op de 9 van de medewerkers ontslagen gaat worden! Ongetwijfeld ook iemand uit uw familie, vrienden, kennissenkring. Daarnaast zal natuurlijk ook de werkgelegenheid in de gehele regio, waar zo’n 35.000 arbeidsplaatsen direct of indirect verbonden zijn met het staalbedrijf, een klap krijgen en zullen er banen komen te vervallen.

 

Toekomst van het staalbedrijf

De stakingsacties zijn er ook op gericht om een gezonde en duurzame toekomst af te dwingen voor het bedrijf, de mensen die er werken en de omgeving. Hoogovens en later Tata Steel IJmuiden is jarenlang toonaangevend, innovatief en onbetwiste marktleider geweest op gebied van geavanceerde staalproducten. In de afgelopen jaren is het bedrijf in IJmuiden deze trotse toonaangevende positie echter langzaamaan kwijtgeraakt. Er is te weinig geïnvesteerd in het onderhoud en de installaties.

De medewerkers hebben het gevoel dat ze met het bedrijf in een uitzichtloze neerwaartse spiraal terecht gekomen zijn en dat het bedrijf  aan de rand van de afgrond staat. Al ruim 20 jaar vloeit er geld vanuit Nederland weg naar de Tata Steel vestigingen in Engeland om daar de financiële gaten te dichten. Nu is het  moment om het roer om te gooien.

Volgens de vakbonden kan en moet het anders. Er moet een ander en een beter, toekomstplan op tafel komen. Een toekomstplan voor een echt duurzame toekomst van het staalbedrijf met goede werkgelegenheid en doorpakken op gebied van innovatie, milieu en de CO2 / energie transitie. Om daarmee weer een toekomst te creëren met blijvende , werkgelegenheid, een toekomst voor de Nederlandse tak van het bedrijf, een toekomst voor onze kinderen, kleinkinderen en de volgende generaties, maar ook de toekomst van collega(s), firma’s, leveranciers, afnemers, klanten, buren, vrienden, familie, kennissen, en een ieder die op een of andere manier met dit mooie bedrijf te maken heeft. En dat is een enorme kring!

 

Daarom:

Onderteken deze petitie

en deel deze petitie zoveel als mogelijk, via de gegeven opties.

 

Steun daarmee de acties van de vakbonden

Voor een duurzame toekomst

van Tata Steel IJmuiden

en de werkgelegenheid

in onze regio

 

https://lokaalfnv.nl/ijmond

https://www.facebook.com/fnv.tatasteel/

https://www.fnv.nl/cao-sector/metaal/cao-tata-steel/acties-bij-tata-steel/actueel/actie

https://www.fnv.nl/cao-sector/metaal/cao-tata-steel

https://www.instagram.com/fnv.tatasteel/

https://twitter.com/FnvTata

Petitie beëindigd

1112 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

FNV Lokaal IJmond

Stuur Een Email

Tata Steel IJmuiden

Psy-Fi & Het Hulsbeek: een ongelukkige combinatie!

551 Handtekeningen

STEUN HET AMSTERDAMSE MIEN RUYSPLANTSOEN

577 Handtekeningen

Gelijke rechten voor iedereen/Equal rights for all

119 Handtekeningen

Tekenen Promoten