Red het HvD

Beste bewoner van het Helena van Doeverenplantsoen, 

 
Ben je de overlast van hangjongeren, drugsdealers en junks in onze buurt ook zo zat? 
 
Wij gaan een brief sturen naar de nieuwe burgemeester. De gemeente en de politie moeten in actie komen om ons plantsoen en onze straten weer veilig te maken!
 
En hier hebben we jouw hulp hard bij nodig. Dat kan je doen door deze petitie te tekenen. Hoe meer mensen de brief steunen, hoe beter we gehoord zullen worden.
 
Alvast ontzettend bedankt en hopelijk kunnen we binnenkort allemaal op een prettige manier spelen, van de zon genieten en samenkomen in ons eigen plantsoen. 
 
Voor meer informatie, vragen of opmerkingen kunt u een berichtje sturen naar redhethvd@gmail.com
 
Met vriendelijke groet, 
 
Red het HvD
 
 
Hieronder vindt u de inhoud van de brief:
 

Geachte burgemeester Van Zanen,

Lees verder onder de advertentie

 

Wij, de bewoners van het Helena van Doeverenplantsoen en de omliggende straten, zijn het zat. Al maanden wordt ons plantsoen en de buurt daar omheen geteisterd door een grote groep drugsdealers. Deze jongeren manifesteren zich steeds prominenter in en om het plantsoen. Onze buurt is kwetsbaar gelegen in de nabijheid van drie locaties voor daklozenopvang. Dagelijks vinden daardoor tientallen verslaafden hun weg naar het plantsoen om hun slag te slaan.

 

De dealers zijn nagenoeg iedere dag de hele middag, avond en nacht in en om het plantsoen aanwezig. Soms in meerdere kleine groepjes en soms in een grote groep van tientallen individuen. Ze bezetten het halve plantsoen, gebruiken drugs en alcohol en maken er iedere dag weer een ongelooflijke vuilnisbelt van. Dit wordt in de ochtend dan weer opgeruimd door enkele van onze bewoners, die de buurtkinderen niet in de rommel willen laten zitten.

 

Het plantsoen is namelijk oorspronkelijk bedoeld als speelplek voor kinderen. Nu zie je, op een zonnige zaterdagmiddag, misschien aan handjevol ouders en kinderen gebruik maken van de klimrekken, het voetbalveld en de bankjes. De mensen die er durven te komen houden angstvallig afstand tot de helft waar de dealers zich bevinden. Tussen de speeltoestellen door scharrelen de junks en vinden transacties plaats. Ook de straten rondom het plantsoen, zoals de Glasblazerslaan en de Lange Beestenmarkt zijn continu het toneel van deals, overlast en dreigende situaties.

 

En het blijft niet alleen bij dreiging. De dealers gaan geregeld met elkaar en anderen op de vuist. Grote scheld- en vechtpartijen zijn schering en inslag. De politie wordt op zulke momenten opgetrommeld, maar komt dan vaak te laat. Het is voorgekomen dat na zo’n ruzie jongens met honkbalknuppels, stokken en zelfs een keer met een kapmes op klaarlichte dag door het plantsoen lopen.

 

Ten minste een ondernemer in de nabijgelegen winkelstraat Boekhorststraat is geïntimideerd en (jonge) vrouwen durven niet alleen langs het plantsoen te lopen. De enkele dappere buurtbewoner die de jongens op hun gedrag aanspreekt wordt uitgescholden of bedreigd.

 

Dit kan zo niet langer. Het is onacceptabel dat dergelijke wette- en straffeloosheid in onze stad wordt getolereerd. Wij verwachten dan ook onmiddellijk actie. Inspanningen van de gemeente om de vaak jonge jongens die als runner geronseld worden een betere toekomst te bieden en inspanningen van de politie om de criminele activiteiten per direct aan banden te leggen.

 

Deze brief gaat vergezeld van ….. steunbetuigingen die via email en een online petitie in de buurt zijn opgehaald. Hopelijk laat u al deze inwoners van onze mooie stad niet met lege handen staan.

 

Hoogachtend,

 

Red het Helena van Doeverenplatsoen

Petitie beëindigd

252 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Red het HvD

Stuur Een Email

Tekenen Promoten