STEM VÓÓR BEHOUD RELIGIEUS ERFGOED OUDENBOSCH

STEM voor behoud van de historische architectuur en het religieus erfgoed van Oudenbosch

 

Ik ben voor het behoud van de historische architectuur en het religieus erfgoed in het hart van Oudenbosch. Daarmee stem ik tegen het raadsvoorstel dat sloop mogelijk maakt van het binnenhof en de kapel van het Pensionaat Sint Anna (het latere gemeentehuis), de muziekschool en de Mariaschool in het complex van Saint Louis.

Lees verder onder de advertentie

 

Ik vraag daarom het raadsvoorstel (publicatie 18 september 2020) aan te passen en deze bijzondere gebouwen op een creatieve en duurzame manier te herontwikkelen met bijvoorbeeld ruimte voor kleine ondernemingen, horeca en verblijf, sociaal contact en bijzondere woonvormen.

 

Laat de volgende historische panden, op eigentijdse wijze weer een centrale plek krijgen in onze gemeenschap. Hierbij wordt speciaal gedacht aan behoud van:

  • Pensionaat Sint Anna inclusief kapel
  • Muziekschool gebouw
  • Mariaschool
  • Tuinen rondom Saint Louis
  • Restauratie Mariabouw
  • En alle andere authentieke panden van Sint Anna en Saint Louis

 

Waarom:

De complexen van Saint Louis en Sint Anna, die behoren tot het religieus erfgoed, vormen samen een belangrijk deel van de authentieke identiteitsdragers van Oudenbosch.

Samen met de Basiliek, het één na oudste treinstation van Nederland en allerlei andere prachtige historische gebouwen, hebben de kloosters en internaten van zowel de broeders als de zusters een zeer belangrijke rol gehad in de groei en bloei van ons dorp. Daarnaast horen ze ook tot ons vertrouwde straatbeeld en bewaren we door de vroegere publieke functies veel herinneringen aan deze gebouwen.

We vragen daarom aan de gemeente Halderberge om het raadsvoorstel aan te laten passen zodat de kern van Oudenbosch een samenhangende, sfeervolle en unieke uitstraling blijft hebben, voor ons en toekomstige generaties. Een dorp met een hart, vol trotse bewoners en aantrekkelijk voor toeristen.

 

Ik ben dus tegen sloop van het religieus erfgoed.

De karakteristieke uitstraling en sfeer van de historische architectuur krijg je met nieuwbouw nooit meer terug.

 

hartvanoudenbosch@gmail.com

Petitie beëindigd

1325 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Hart van Oudenbosch

Stuur Een Email

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3188 Handtekeningen

Geef Frans een kans!

769 Handtekeningen

Tekenen Promoten