Stop verkoop van messen aan jongeren onder 16 jaar

Wij, 4 studenten van de HvA en burgemeester Hamming van Zaanstad, vinden dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen op straat. Daarom willen wij ervoor zorgen dat het messenbezit onder jongeren vermindert. Door deze petitie te tekenen steunt u ons in het realiseren van een wet tegen de verkoop van messen aan jongeren onder de 16 jaar. Dit is al een enorme stap richting ons uiteindelijke doel; minder wapenbezit en dus minder gewonden. 

 

Lees verder onder de advertentie

De laatste tijd vinden er steeds meer steekincidenten plaats. In de eerste acht maanden van dit jaar werd 744 keer een melding van een steekpartij gedaan. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 572, een stijging van ruim 30 procent.

 

Politiecijfers van afgelopen mei lieten zien dat het aantal minderjarige verdachten dat betrokken is bij steekincidenten in de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld is, van 160 jongeren in 2017 naar 380 in 2019.

 

Het doel dat wij uiteindelijk voor ogen hebben is om een algemeen verbod te krijgen op de verkoop van messen aan jongeren onder de 16 jaar, wat ook in de wet opgenomen zal worden. Dit zal resulteren in minder steekincidenten onder jongeren en een veiliger gevoel op straat.

 

Samen met jullie zeggen wij ‘Nee tegen Wapenbezit’.

 

Heeft u nog vragen of wilt u met ons in contact komen?

Dit kan via: zegneetegenwapenbezit@gmail.com

Petitie beëindigd

847 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Lorraine

Stuur Een Email

Nederlands onderwijs gender neutraal maken

26 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

125791 Handtekeningen

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

86482 Handtekeningen

Tekenen Promoten