Behoud natuur Achter de Hoeven

Beste (buurt-)bewoner,

 

Lees verder onder de advertentie

De gemeenteraad werkt aan verdere besluitvorming voor het bouwen van 185 woningen om het project Donge oevers te kunnen financieren. Ten koste van de natuur in de wijk Achter de Hoeven, o.a. bos en vlindertuin worden opgeofferd. 

 

Als bewonerscollectief zijn we niet tegen woningbouw. Maar wel tegen het afbreken van natuur. De verantwoordelijk wethouder, de heer van Oort (GroenLinks, Morgen!), meldt ons dat niet woningnood (volgens Woonvisie 2017 is er geen noodzaak voor grootschalige nieuwbouw) maar financiering van het Donge oevers project de motivatie voor nieuwbouw is. Dat vinden wij geen reden om natuur af te breken. De wethouder heeft geen financiële dekking voor natuurcompensatie, heeft geen plan voor verkeersafwikkeling (185 woningen), heeft niet gekeken naar alternatieve woningbouwlocaties en gaat voorbij aan het bestemmingsplan voor dit deel voor Achter de Hoeven: Groen!

 

Dit is het moment om uw stem te laten horen. 29 oktober komt de raad bijeen voor een zgn. Discussieraad, gevolgd door een Besluitvormende raad op 12 november.

 

Bent u ook voor behoud van de natuur in Achter de Hoeven? Teken dan de online petitie op ‘www.petitie24.nl/petitie/3305/behoud-natuur-achter-de-hoeven’ 

 

Namens bewonerscollectief Behoud natuur Achter de Hoeven: Ad Beekman, Cees van den Dool, Bas Krooswijk, Ronald Schoo en Jiel Versteeg

 

PS: we hebben gekozen voor dit gratis platform. Sorry voor veelheid aan advertenties.

 

Petitie beëindigd

227 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Ronald Schoo

Stuur Een Email

Kappers gaan KAPOT!

5603 Handtekeningen

Nijmeegse jongeren Skatepark actie

400 Handtekeningen

Tekenen Promoten