Speciaal ferry tarief voor Zeeuws-Vlamingen!

  Dagretour boot Texel Dagretour laagseizoen Westerschelde Ferry Dagretour hoogseizoen Westerschelde Ferry Dagretour B-Tag Westerschelde Ferry
Voetganger €2,50 €6,00 €8,35 €5,50
(brom)fiets €5,00 €8,00 €10,35 €7,50

Voetganger

*leeftijdskorting

Lees verder onder de advertentie

€2,50 €4,20 €5,85 €3,86

(brom)fiets

*leeftijdskorting

€5,00 €6,20 €7,85 €5,86

*reizigers van 4 t/m 11 jaar en 65+

 

Mijn naam is Manon de Ruijsscher, ben 19 jaar en woonachtig in Breskens. Ik ben tweedejaars student Bestuurskunde aan de universiteit van Tilburg. Voor het vak 'lokaal en regionaal bestuur' hebben wij de opdracht gekregen om actief actie te ondernemen op het gebied van lokaal en regionaal bestuur in onze omgeving, om zo het proces van een burgeriniatief in kaart te brengen. Het idee is om een speciaal ferry tarief voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen te realiseren. Er zijn 500 handtekeningen nodig om dit burgerinitiatief in te zenden naar de Provinciale Staten. Ik hoop dat jullie mij willen helpen met deze opdracht, dus delen én tekenen wordt zeer gewaardeerd!

 

Waar gaan we voor?

Als wij, Zeeuws-Vlamingen, via Nederland naar de rest van Nederland willen reizen dan moeten wij altijd betalen (tol Westerscheldetunnel of kaartje ferry). Wanneer andere situaties in het land met elkaar worden vergeleken, dan kun je constateren dat de Westerschelde Ferry ten eerste duur is en ten tweede geen speciaal tarief heeft voor Zeeuws-Vlamingen. Inwoners van bijvoorbeeld Terschelling en Vlieland daarentegen kunnen een beroep doen op de 'eilanderpas', waarmee ze tegen korting de overtocht  maken. Daarnaast zijn de tarieven op Texel aanzienlijk lager (zie tabel) en wordt er geen onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagseizoen. Dit vind ik opmerkelijk, want hoog- of laagseizoen dat maakt voor ons Zeeuws-Vlamingen niet uit. Wij wonen hier het gehele jaar door, maar moeten wel mee betalen aan het hogere tarief dat is ingevoerd om meer inkomsten te halen in het toeristenseizoen. Echter, de ferry is voor ons geen toeristische attractie. De kwestie omtrent het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel is al meermaals aangekaart op provinciaal niveau, maar er is nog niet vaak initiatief genomen om de overtocht met de veerboot goedkoper te maken voor Zeeuws-Vlamingen. De Westerscheldetunnel behaalt nog altijd een grotere omzet dan begroot. Hiermee zou bijvoorbeeld compensatie verleend kunnen worden om zo een speciaal ferry tarief voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen te realiseren. 

 

Dus: teken nu en laat je stem gelden voor een goedkopere tocht over de Westerschelde!

 

Petitie beëindigd

48 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Manon de Ruijsscher

Stuur Een Email

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

85236 Handtekeningen

Steun aan Pieter Omtzicht

175 Handtekeningen

Oostrumse Heide

244 Handtekeningen

Tekenen Promoten