Toegankelijke bossen voor de recreant in Hulst

 

 

Lees verder onder de advertentie

De stichting "Toegankelijk bos voor de recreant" constateert dat eigenaar Evides en beheerder Zeeuws-Landschap  steeds minder oog krijgen voor de wandelaar, fietser en hardloper die al tientallen jaren met veel plezier gebruik maken van deze schitterende gebieden in de gemeente Hulst.

 

Met name in de waterwingebieden te Clinge en St.Jansteen zijn de laatste jaren  kleinere paden afgesloten en nu dreigen er brede, reeds meer dan 70 jaar oude paden te worden onttrokken aan mooie  vaste routes.

Als  Stichting, waarin wandelaars en sportbeoefenaren uit Nederland en België zijn vertegenwoordigd, willen we dit voorkomen.

 

Tientallen jaren is door sportbeoefenaren, natuurliefhebbers,  wandelaars, ouders  met kinderen in goede harmonie met de vorige eigenaren en beheerders het bosgebied gebruikt om te ontspannen.  Zowel waterwinning en de natuur gingen en gaan prima samen met de  recreanten die in grote meerderheid het bos  keurig  opruimen  na bezoek.

In Zeeland is amper een mooi bos te vinden (2,6% van het totale grondgebied). Wij zouden het zeer betreuren dat de recreant nog meer   beperkingen worden opgelegd.

Zeker in 2020 heeft het bosgebied zich bewezen als ontspannend alternatief voor veel inwoners aan beide zijden van de grens.

Wij willen als stichting graag met Evides en Zeeuws-Landschap in gesprek gaan om afsluiten van paden te voorkomen. Indien u dit ook vindt, onderteken dan deze petitie.

Dank namens de 'Stichting toegankelijk bos voor de recreant."

Teken Deze Petitie!

72%
Handtekeningen: 1077
Doel Handtekeningen: 1500
Deze Petitie Is Gestart Door:

Stichting Toegankelijk bos voor de recreant

Stuur Een Email

Tekenen Promoten