Behoud pand Basisschool de Stappen

Zoals het er nu voorstaat gaat het pand van Basisschool de Stappen gesloopt worden. Het is een beeldbepalend pand met ook nog eens een grote cultuurhistorische waarde.

 

Lees verder onder de advertentie

De school is in 1905 gebouwd en dus al 115 jaar een bekende school van Hoogerheide en Woensdrecht waar vele generaties goede jeugdherinneringen aan hebben. Het is ook één van de laatste oude schoolgebouwen van de gemeente.

 

De Stichting Behoud Cultuurhistorisch Erfgoed Zuidwesthoek (onderdeel van Heemkundekring het Zuidkwartier) heeft samen met Heemschut Brabant de gemeente schriftelijk gevraagd dit pand te behouden en aan te wijzen als gemeentelijk monument en om hier een herbestemming aan te geven als de school zelf naar de nieuwbouw in Woensdrecht is verhuisd.

 

Zoals iedereen weet is er in de gemeente Woensdrecht meer gesloopt dan behouden. Dit willen we nu dus proberen te veranderen met uw steun. Door het tekenen van deze petitie geeft u aan voor behoud te zijn en willen we de gemeente duidelijk maken dat ook (hopelijk) heel veel burgers ons steunen voor behoud en herbestemming van dit pand.

 

Teken dus deze petitie als u voor behoud bent. Mocht dit tekenen om wat voor reden dan ook niet lukken dan kunt u ook altijd een mailtje sturen naar Erfgoedzuidwesthoek@gmail.com

Hartelijk dank voor uw steun!

Petitie beëindigd

205 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Stichting Behoud Cultuurhistorisch Erfgoed Zuidwesthoek (contactpersoon D.Verbeek)

Stuur Een Email

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126825 Handtekeningen

Kwekerij Osdorp moet blijven!

1667 Handtekeningen

Red het radioprogramma Mangiare!

6221 Handtekeningen

Tekenen Promoten