HERSTEL DOOR BRAND VERWOESTE HISTORISCHE BOERDERIJ

De monumentale boerderij de Leeuwenburg - vroeger ook bekend als de boerderij van de With - aan de Stadsweg, is in de nacht van 15 - 16 januari door brand verwoest. Een drama, allereerst voor de bewoners, maar óók voor alle (oud)bewoners van Oosterhoogebrug, Ulgersmaborg en Lewenborg. Een markant ijkpunt op de route naar huis of je nu met de auto bent, op de fiets of een ommetje maakt. Het is een beeldbepalend gemeentelijk monument. Het groene hart, dat samen met de Beestenborg de bijzondere, eigen sfeer hier weergeeft en een brug slaat tussen verleden en heden. Naast de cultuurhistorische, oudheidkundige, landschappelijke en architectuurhistorische waarde, heeft het voor ons als wijkbewoners en alle passanten op de Stadsweg een emotionele waarde. Dit willen we als wijk niet verliezen en dat willen we de gemeente laten weten.
Teken en laat weten dat je het er mee eens bent!

Mocht u meer kwijt willen over het herstel van de boerderij, de Wijkraad Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg heeft daarvoor een mailadres beschikbaar gesteld: boerderij@BrugBorgVizier.nl

Lees verder onder de advertentie

 

 

Petitie beëindigd

527 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Tilkema

Stuur Een Email

Voorzieningen voor chauffeurs ver onder de maat!!!

1794 Handtekeningen

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29542 Handtekeningen

Verzekeraars vergoed onze zorg! #verzekerME!

2833 Handtekeningen

Tekenen Promoten