Niet wisselen, maar duurzaam bouwen in Uithuizen

Verspil gemeenschapsgeld niet aan wissel, maar bouw duurzaam permanent in Uithuizen

 

Lees verder onder de advertentie

Geachte lezer,

 

Wij zijn comité Wisselwerking Uithuizen en zijn inwoners van Uithuizen.
Wisselwerking is een verwijzing naar de reden van deze petitie (vanaf d.d. 18-01-2021), namelijk de bouw van wisselwoningen in Uithuizen. 

 

 

Wij zijn in actie gekomen voor het volgende:

 

Het gemeentebestuur van Het Hogeland heeft van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG)  opdracht gekregen om 75 wisselwoningen te bouwen voor mensen, wiens huis aardbevingsbestendig wordt gemaakt. Een begrijpelijk en noodzakelijk besluit. Helaas heeft de gemeente een ingrijpende keuze gemaakt voor de locatie waar vijftig van deze woningen komen te staan, namelijk op het stuk land op de hoek van de Heerdweg met de Treubweg. Dit is nog niet alles, want deze woningen zullen hier maximaal 10 jaar blijven staan.

 

Comité Wisselwerking is het eens met de noodzaak van de bouw van woningen. Het is belangrijk dat de bewoners met aardbevingsschade geholpen worden, zodat zij weer veilig en vertrouwd kunnen wonen. Het is dus zaak om zo snel mogelijk een goede plaats voor deze woningen te vinden.

 

De plek, die nu is aangewezen aan de Heerdweg - Treubweg, naast de Menkemaborg, is geen goede plek om deze woningen neer te zetten. Dit om verschillende redenen: Het dorpsgezicht en het cultuur-historisch landschap worden aangetast en de recreatie wordt verstoord. Het is een geliefd wandel- en fietsgebied voor inwoners en toeristen, met onder andere het Jacobspad. 

 

Het comité Wisselwerking vindt dat deze woningen gebouwd moeten worden binnen de kern van Uithuizen, dus inbreiding in plaats van uitbreiding. Er zijn veel plekken waar huizen en gebouwen hebben gestaan, of panden leeg staan, waar deze woningen permanent gebouwd kunnen worden. Dat is veel duurzamer dan tijdelijke woningen en bovendien zijn ze nodig voor de groei van het dorp. Jongeren / starters zouden hierdoor op termijn geholpen kunnen worden aan geschikte, betaalbare woningen.

 

Door inbreiding wordt de kern versterkt, wat enorm goed is voor de leefbaarheid, de voorzieningen en de middenstand. Want hoe aantrekkelijker en meer bewoonbaar het dorp is voor zowel de vaste bewoners als de toeristen, hoe meer gebruik zal worden gemaakt van alle voorzieningen, die ons dorp te bieden heeft.

 

Het is al een keer geprobeerd om op deze prachtige plek aan de Heerdweg - Treubweg te gaan bouwen. Destijds werden hiertegen door de bewoners 3000 handtekeningen verzameld.

 

Het Hogeland heeft als beleid dat ze de bewoners inspraak geven bij belangrijke beslissingen. Wij nodigen u uit om met eigen ogen te komen kijken waar het over gaat. Wanneer u het met ons eens bent en 18 jaar of ouder bent, vragen wij u vriendelijk deze petitie mede te ondertekenen, zodat u uw mening laat horen. Wij zullen deze petitie aanbieden aan het gemeentebestuur, in de verwachting dat zij uw stem serieus nemen.

 

Hartelijk dank voor uw mening!

 

Comité Wisselwerking

Petitie beëindigd

431 Handtekeningen
> De beheerder heeft zelf deze petitie beëindigd, hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Comité Wisselwerking

Stuur Een Email

Geen verplichte QRcode in onze strijd tegen corona

29606 Handtekeningen

Realiseren Skeelerbaan Voorschoten

923 Handtekeningen

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

86482 Handtekeningen

Tekenen Promoten