PROTEST - 50% Korting voor Alle Opleidingen!

SOMT University of Physiotherapy is een universiteit in Amersfoort, waar de énige niet-bekostigde Universitaire Bachelor Fysiotherapie en Revalidatiewetenschappen gehuisvest is.

Onze opleiding geeft een flinke boost aan de kwaliteit van het beroep fysiotherapie, en onze studenten zijn dan ook zeer gemotiveerd om deze opleiding te volgen.

Lees verder onder de advertentie

 

Maar nu vallen er rake klappen voor de opleiding en haar studenten.

 

In tegenstelling tot andere universiteiten en HBO-opleidingen, kunnen studenten van particuliere opleidingen geen aanspraak maken op 50% korting op het collegegeld. 

 

Onze studenten lenen EUR 14.000 per jaar via DUO, hebben bijbaantjes om dit geld bij elkaar te krijgen en ook ouders proberen financieel support te leveren. Er is geen mogelijkheid het collegegeld te halveren omdat dit bedrag equivalent is aan de kosten. En ondertussen is de instroom bij vele onderwijsinstellingen vanwege COVID-19 sterk verminderd!

 

De toekomst is niet alleen voor onze opleiding onzeker, maar voor alle niet-bekostigde opleidingen in Nederland. We kunnen geen aanspraak maken op subsidies, kosten kunnen niet gehalveerd worden, en al onze studenten zijn ondertussen de pineut. 

 

Zij zien andere studenten bij bekostigde instellingen 50% korting krijgen op het collegegeld, terwijl zij ondertussen al veel meer studieschuld hebben opgebouwd. Voor zowel de student als ouders is hier sprake van oneerlijkheid. Dit is scheef verdeeld!

 

Met uw handtekening zouden wij de tweede kamer willen verzoeken deze 50% kortingsregeling te verbreden naar alle accrediteerde onbekostigde opleidingen! Steun onze petitie, en trek deze regeling recht!

Teken Deze Petitie!

7%
Handtekeningen: 696
Doel Handtekeningen: 10000
Deze Petitie Is Gestart Door:

Annelies Pool - SOMT University of Physiotherapy

Stuur Een Email

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

85233 Handtekeningen

Steun aan Pieter Omtzicht

174 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

69066 Handtekeningen

Tekenen Promoten