Cinerama Filmtheater moet blijven!

Sloop dreigt voor Cinerama!

Niet alles hoeft modern en nieuw. Rotterdam moet koesteren wat ze heeft, plekken met historie maken óók de stad. Bijna alle oude bioscopen zijn al verdwenen, Cinerama met de eigen unieke architectuur, inrichting en sfeer moet toch blijven, hoe het is en op deze plek.

 

Lees verder onder de advertentie

Het is onzeker hoe lang bioscoop Cinerama nog aan de Westblaak zit. Uit het nieuwe bestemmingsplan blijkt dat de plek waar de klassieke bioscoop staat, wordt uitgebreid met woningen. Daardoor zou het zomaar kunnen dat de bioscoop moet wijken voor een woontoren van 100 meter hoog, schrijft Platform Wederopbouw Rotterdam. 

 

https://www.openrotterdam.nl/toekomst-cinerama-in-gevaar-klassieke-bioscoop-dreigt-te-verdwijnen-door-woontoren/content/item?1172309

 

 

"Woensdag wordt het bestemmingsplan voor de wijk Cool aangenomen. Daarin staat vermeld dat de bestemming van bioscoop Cinerama uitgebreid wordt met wonen, met de mogelijkheid tot het bouwen op de locatie van een woontoren van 100 meter. Ongeveer zes keer zo hoog. En daarmee wordt de toekomst van dit gemeentelijk monument erg onzeker.

 

Cinerama, of Scala zoals het oorspronkelijk heette, is een bijzonder gebouw. Die bijzonderheid is inmiddels trouwens erkend doordat het gebouw gemeentelijk monument is geworden. Cinerama is al ruim 60 jaar een bioscoop en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het culturele leven van Rotterdam. Het bijzonder luxueuze interieur is weliswaar verwaarloosd, maar nog steeds van buitengewone kwaliteit. Ook de beeldende kunsttoepassing is bijzonder. Met het verstrijken der jaren en met het verdwijnen van bijna alle andere in functie zijnde bioscopen uit de wederopbouwperiode krijgt de bios bijna een cult-status.

Cinerama maakt deel uit van het collectieve geheugen van de stad en weet nog steeds veel bioscoopbezoekers te trekken. Want ondanks een wankel huurcontract en achterstallig onderhoud draait de bios prima. Maar met de nieuwe ontwikkel- en dus verdienmogelijkheden voor een woontoren lijkt de toekomst voor Cinerama behoorlijk onzeker. We hebben al eerder gezien dat een gemeentelijke monumentenstatus niet beschermend is. " - bron: 10 maart 2021, PWR -

 

https://wederopbouwrotterdam.nl/actueel/toekomst-cinerama-onzeker?fbclid=IwAR1J8HHXPf7TmxxAI6dkw04Fk4RYns8eWfppbJn9UQDxYlPk1dhicDYYu_A

 

 

Petitie beëindigd

6061 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Sabine Maertens

Stuur Een Email

Verkeerstuin Utrecht ook in 2025 in beweging !!

185 Handtekeningen

STEUN HET AMSTERDAMSE MIEN RUYSPLANTSOEN

673 Handtekeningen

STOP HET FOKVERBOD OP SPHYNXEN

2283 Handtekeningen

Tekenen Promoten