Lyme officieel erkennen

Will je echt wat te zeggen hebben in de landelijke politiek? Dit is je kans.

 

Lees verder onder de advertentie

Jaarlijks worden 1.3 miljoen mensen gebeten door een teek. Ruim 25000 mensen krijgen Lyme en meer dan 2000 mensen per jaar houden daar klachten aan over die met de tijd verergeren.  Het hele lichaam wordt aangetast net zolang totdat de Lyme patiënt niet meer kan functioneren.

Je denkt als je dat hoort 1.3 miljoen mensen gebeten per jaar en 2000 + chronische ziekten erbij per jaar dat is vast een officieel erkende ziekte.

 

Fout!

 

Alleen de acute gevallen die ook een rode kring hebben (gehad) worden behandeld en vergoed. Als je besmet bent met Lyme kan je echter ook in een later stadium pas klachten krijgen, soms maanden of jaren na besmetting. Deze mensen vallen buiten de boot. De reguliere lymetests zijn onbetrouwbaar (een test om vast te stellen of een infectie nog actief is bestaat niet) waardoor die mensen vaak negatief worden getest. Dit ondanks dat volgens het RIVM de klachten doorslaggevend zijn. Gemiddeld doet een Lymepatient er bijna 5 jaar over om een diagnose te krijgen!

 

De WHO heeft inmiddels chronische pijn officieel opgenomen in de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Deze wereldwijde erkenning is een belangrijke mijlpaal voor mensen met chronische pijn. De nieuwe lijst gaat in op 1 januari 2022.

Het wordt nu ook tijd dat chronische lyme wordt erkend! Hierdoor worden dan ook de enorme kosten waar mensen vaak voor staan vergoed.

 

Met deze petitie willen we de landelijke politiek dan ook aansporen om de ziekte van Lyme op te nemen in de lijst van erkende chronische ziekten.

 

Help door te tekenen!

Er zijn 40.000 handtekeningen nodig voor een burgerinitiatief voor de Tweede Kamer. 

Teken Deze Petitie!

4%
Handtekeningen: 1763
Doel Handtekeningen: 40000
Deze Petitie Is Gestart Door:

Evelien de Munnik

Stuur Een Email

Voorkom het partycentrum in park Ruigenhoek!

2488 Handtekeningen

Voor Andere Tijden, weg met de bezuiniging

86443 Handtekeningen

RED DE BIJZONDERE TANDHEELKUNDE IN ALKMAAR

1908 Handtekeningen

Tekenen Promoten