Verzekeraars vergoed onze zorg! #verzekerME!

De zorg voor ME/cvs-patiënten in Nederland is slecht geregeld. Verbeterde richtlijnen voor zorg zijn op komst. Hierbij wordt in navolging van de nieuwe Britse NICE richtlijn uit gegaan van ME/cvs als een aandoening met biomedische oorzaak. Er is nog geen genezende behandeling voor ME/cvs maar er bestaat wel medicatie die klachten kan verminderen.

 

Lees verder onder de advertentie

Helaas vergoeden steeds minder verzekeraars de diagnostiek, behandelingen, en voorgeschreven medicatie van Stichting CardioZorg terwijl veel patiënten juist baat hebben bij de aanpak van de artsen Dr. van Campen en Prof. Dr. Visser. Zonder voldoende vergoeding van verzekeraars valt een zeer belangrijke basis van financiële bronnen voor Stichting CardioZorg weg. Dat zou verstrekkende gevolgen voor de patienten kunnen hebben.

 

Juist op het gebied van diagnostiek van ME/cvs, fibromyalgie en POTS spelen zij een voortrekkersrol in Nederland, en er zijn simpelweg geen ME/cvs-artsen die hun doorwrochte specialismen kunnen overnemen.

 

Ook het voorschrijven van medicatie kan niet zomaar één op één worden overgenomen door huisartsen omdat dat per huisarts anders bepaald zal worden. Dit alles kan vergaande gevolgen hebben en voor sommigen maakt het verschil tussen (deels) zelfstandig functioneren of meer afhankelijk raken van hulp of meer bedlegerigheid. We vragen u met klem om de zorg en behandeling van ME/cvs door CardioZorg te vergoeden

 

#verzekerME, #zorgbetervoorME, #careforpwME

 

ME Centraal

Millions Missing Holland

Teken Deze Petitie!

58%
Handtekeningen: 2893
Doel Handtekeningen: 5000
Deze Petitie Is Gestart Door:

ME Centraal

Stuur Een Email

Verzekeraars vergoed onze zorg! #verzekerME!

2893 Handtekeningen

Kassa en Radar NIET in 'de uitverkoop'

126794 Handtekeningen

Onvoldoende compensatie huidige leenstelsel

62434 Handtekeningen

Tekenen Promoten