Windmolens Geuzenbos en Bretten

Lieve buurtbewoner(s),

 

Lees verder onder de advertentie

De gemeente Amsterdam heeft een ambitieus plan om 17 extra windturbines van gemiddeld 3 MW te bouwen in 2030. Dit is natuurlijk fantastich, op weg naar een duurzame samenleving. Echter is een deel van onze buurt aangewezen als voorkeurslocatie (= groen gearceerd op de kaarten). Woonlocaties liggen binnen de door EU wetgeving uitgezondere straal, maar zijn wel opgenomen in het voorkeursgebied van gemeente Amsterdam. Een wandeling in onze buurt zal minder relaxed zijn door geluidsoverlast en slagschaduw. Een wandeling is op sommige plekken wellicht niet eens mogelijk, omdat de omgeving rondom windmolens niet vrij toegangelijk is.

 

Volgens gemeente Amsterdam staan de gebieden niet meer ter discussie, maar hebben klankbordgroepen tot donderdag 16 december om input te leveren op het 'afwegingskader' van de gebieden. De gemeente Amsterdam heeft helaas niet veel mensen in onze buurt bereikt om deel te nemen aan de Nieuw-West klankbord groep. Via deze weg kan je alsnog je stem laten horen, die wij delen aan de klanbord groep van Nieuw-West als input voor de gemeente Amsterdam. 

 

Laat je AUB horen dat er geen molens komen in de Bretten en ook niet in het Geuzenbos.

 

Teken deze petitie voor donderdag 16 december 20.00.

 

Stuur dit bericht door naar andere bewoners of andere wandelaars.

 

Kaart voor de voorkeursgebieden van de molens:

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/windmolens-amsterdam/kaart-windzoekgebieden/

Algemen website gemeente Amsterdam:

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/windmolens-amsterdam/

EU regulaties en waarom Amsterdam zich daar (nog) niet aanhoudt:

https://www.at5.nl/artikelen/209844/actiegroep-windalarm-blij-met-windmolen-uitspraak-raad-van-state-normen-niet-meer-geldig

 

Petitie beëindigd

60 Handtekeningen
> De beheerder heeft 3 maanden niet ingelogd en 3 herinnering emails ontvangen maar niet gereageerd. Hierdoor kan er niet meer getekend worden!
Deze Petitie Is Gestart Door:

Delia Leertouwer

Stuur Een Email

Boekenprijs: 21% btw, een waardeloos idee

3188 Handtekeningen

Geef Frans een kans!

769 Handtekeningen

Tekenen Promoten